2. august 2021
Silje Kraup fik besøg på Stængehus af lillebror Villads , der i mellemtiden fik passet sin post på Lille Kulgab af Steffen Mattrup Lund-Hansen, som de to som børn gik på svømeskole hos i Hundested.                                                                             Fotos: Niels J.. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Silje Kraup fik besøg på Stængehus af lillebror Villads , der i mellemtiden fik passet sin post på Lille Kulgab af Steffen Mattrup Lund-Hansen, som de to som børn gik på svømeskole hos i Hundested. Fotos: Niels J.. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bror og søster på hver sin livredderpost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bror og søster på hver sin livredderpost
Halsnæs - 04. august 2018 kl. 09:34
Af Niels Jørgen Larsen

- Hov, der ligger én derude, så jeg må lige afsted!

arrow Læs også: Besparelse droppet: Også livreddere på nordkysten næste år

Livredder Silje afbryder snakken med journalisten. Et stykke ude i vandet til venstre for livredderhuset vinker en person for at få hjælp. Silje løber ned til vandkanten efter sit redningsboard og padler lynhurtigt ud til den »nødlidende«. Undervejs når hun at fortælle andre badegæster, at det nok kun er en øvelse.

Hun får hurtigt trukket den »livløse« livredderkollega Carsten op på surfbrættet og fragtet ham ind, hvor de møder avisens fotograferende journalist med store grin. Øvelsen var arrangeret til ære for avisen, men tilsvarende øvelser kommer alle livredderne langs nordkysten ud for flere gange i løbet af sommeren. For 20-årige Silje var det den fjerde såkaldt skarpe øvelse i denne hendes tredje sæson som livredder i Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.

Tilbage ved livredderhuset venter distriktslivredder Steffen Mattrup Lund-Hansen, der havde iscenesat øvelsen, med et spørgeskema som led i rapporteringen for nordkyst-livredderne. Silje Krarup og hendes to år yngre bror Villads var begge som børn med på Steffens svømmeskole om sommeren i Hundested. Nu er de begge livreddere, 18-årige Villads på sin første sæson.

Faktisk kan de to søskende i disse uger vinke til hinanden eller i det mindste holde øje med hinanden i kikkerten. Silje har vagten på Stængehus, Villads ved Lille Kulgab godt en kilometer vestpå.

Silje og Villads Krarup er opvokset i Lynæs, bor i dag i Gentofte, men har stadig familie i Hundested-området, så det passer dem fint at være livreddere her. Og det er rigtig fint at være det sammen.

- Det er mega hyggeligt, Villads er min bror, men samtidig en af mine bedste venner, og det er kun positivt at vi kan dele det, siger Silje.

- Det er rigtig rart, at min søster var her, så jeg ikke var totalt fremmed, da jeg startede som livredder. Jeg får gode fif af hende, og det er rigtigt jo ældre man bliver, jo mindre er aldersforskel, supplerer Villads.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis Weekend

arrow Truet af lukning: Livreddere giver stort afkast
19. september 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 15:41
arrow Nordkysten kan miste sine livreddere
12. september 2018 kl. 03:35 Opdateret: kl. 15:41
arrow Håber på fast livredder i Lynæs
15. august 2018 kl. 11:16 Opdateret: kl. 10:24
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?