29. januar 2020
Forræder udkom for nogle uger siden og kan lyttes online.
gallery icon

Se billedserie

Forræder udkom for nogle uger siden og kan lyttes online.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brian Petersen og de forsvundne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brian Petersen og de forsvundne
Halsnæs - 19. juli 2019 kl. 10:28
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ligesom man kan streame film og serier fra for eksempel netflix og HBO, som aldrig kommer på tv eller i biografen, kan man lytte til bøger, der aldrig udgives. Mobifo er en sådan lydbogs streamingtjeneste, som laver egne udgivelser. En af de forfattere, som er sluppet ind i varmen her, er 38-årige Brian Petersen fra Ølsted.

Det er nogle uger siden, Brian Petersen havde sin første udgivelse, som abonnenter på Mofibo i dag kan lytte til. »Forræder« er første sæson i en nye Mofibo Original serie De forsvundne Børn, en såkaldt storytel original, som i princippet kun udgives som lydbog.

38-årige Brian Petersen, der til daglig er fysioterapeut i Egedal, har ikke tidligere udgivet en bog

- Jeg har skrevet i mange år, men ikke haft held til at få noget udgivet - udover en novelle hos novelleforlaget, fortæller han.

- Storytel/Mofibo lavede en konkurrence, som jeg sendte materiale ind til. Jeg havde simpelt noget liggende, som jeg skrev lidt om på.

Hvis Forræder fandtes i den fysiske verden, ville det være en egentlig bog på 2-300 sider. Der ligger ti timers lytning på Mofibo.

Brian Petersen vandt ikke Mofibo-konkurrencen, men blev kontaktet alligevel.

- De syntes, det var et godt bud, som de kunne se perspektiver i. Så jeg fik en forlagskontrakt. Jeg tjener lidt og får noget royalty på sigt.

Pæne ratings
»Forræder« foregår i efterkrigstidens København og trækker tråde tilbage til både besættelsestiden og Nazi-Tyskland.

- Det kan være, der kommer mere - en sæson to og tre, men over hovedtitlen De forsvundne Børn, fortæller Brian Petersen.

- Det er dog ikke noget, jeg er i gang med at skrive endnu. Nu må vi se, hvordan første sæson går.

Brian Petersen kan se sin bogs ratings/karakterer på Mofibo.

- Her kan man give max fem stjerner og snittet ligger lige nu på omkring 3,4 - det er jeg sådan set meget godt tilfreds med. Jeg kan se, at mere etablerede forfattere ligger med ratings på omkring 3,8.

Brian Petersen er oprindeligt fra København, bor i Ølsted og en af hovedpersonerne stammer fra Frederiksværk-

Forræder udspiller sig i vinteren 1953-54, hvor en dyb frygt har lagt sig over et iskoldt København. En række børn er sporløst forsvundet, og man frygter, at der er en bortfører på spil. Erik Vestergaard er ung jurastuderende, og han er dagligt vidne til den frygt, som samtlige forældre i København føler. Frygten næres også af den polio-epidemi, der har hærget siden sensommeren. Byen er fyldt med forældre, der hvisker deres frygt ud hos købmanden, i sporvognen, og på byens snedækkede veje. De voldsomme begivenheder rykker helt tæt på Erik, da alting tager en blodig drejning, og hans far forsvinder. Samtidig forelsker Erik sig hovedkulds i den unge mor, Kirsten, som selv har fået sit barn bortført.

Forfatteren har valgt at placere handlingen i en perioden, der ligger 70 år tilbage i tiden.

- Der er mange spændende ting i de her tider, der har været meget udgivet fra selve krigstiden og derfor lægger jeg den lidt senere. Det var også interessant at sætte sig ned og fordybe sig i den tid. Det er en tid inden internet og mobiltelefon - og det var rart at skrive om en tid uden dem. Det giver historien noget andet. Mange af de ting, der skete i 50'erne, kunne ikke lade sig gøre, hvis folk havde mobiltelefoner.

Man skal have abonnement på streamingtjenesten Mofibo for at lytte til fortællingen.