23. september 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmestre: Lav bred trafikaftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmestre: Lav bred trafikaftale
Halsnæs - 07. august 2019 kl. 04:00
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks nordsjællandske borgmestre skal midt i september mødes med den ny transportminister Benny Engelbrecht (S) for at overbevise ham om at fastholde projekterne om forlængelse af Hillerød- og Frederikssund-motorvejen, som den tidligere regering sammen med Dansk Folkeparti indgik aftale om før valget.

- Socialdemokratiet må lave en bred aftale, hvor man kigger på den plan der er og tilføjer et grønt perspektiv, men en aftale hen over midten er nødvendig. Det kan ikke nytte at man hvert fjerde år skal være i tvivl om hvad der skal ske på området, siger borgmester i Halsnæs Steffen Jensen (S).

Sammen med borgmesterkollegerne i Frederikssund, Hillerød, Gribskov, Helsingør og Fredensborg vil han fortsat kæmpe for den nordsjællandske infrastuktur i form af motorvejsforlængelserne og forbedringer på Kystbanen fra Helsingør som de tre afgørende trafiktemaer.

Transportministeren har ellers undsagt trafikaftalen mellem den gamle regering og DF til 112 mia. kr. og meddelt at han vil starte forfra med forhandlingerne for at få en aftale, der kan holde i 10 år, også efter et regeringsskifte.

- Jeg er glad for at min partifælle også taler om en bred aftale, men vi vil ikke bare læne os tilbage og vente, og jeg mener at vi har en rigtig fin dagsorden heroppe med projekter, der hører til de mest samfundsrentable, siger Steffen Jensen.

Udover mødet med transportminister Benny Engelbrecht er det nordsjællandske borgmestersamarbejde ved at aftale møder med transport- og finansordførere for både røde og blå partier i folketinget.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?