21. november 2017
Borgmester Steen Hasselriis har fornylig indviet nye faciliteter på Hundested og Arresø skoler, og får borgmesteren sin vilje skal der bygges en helt ny skole ved siden af rådhuset. 

Foto: Kim Rasmussen.
Borgmester Steen Hasselriis har fornylig indviet nye faciliteter på Hundested og Arresø skoler, og får borgmesteren sin vilje skal der bygges en helt ny skole ved siden af rådhuset. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmesterforslag er klar: Vil have skolelån og dækningsafgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmesterforslag er klar: Vil have skolelån og dækningsafgift
Halsnæs - 09. september 2017 kl. 07:38
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Går det efter borgmester Steen Hasselriis'(V) hoved, så bliver der fremover ingen dækningsafgift, men til gengæld optaget lån til at bygge en ny skole. Det fremgår af borgmesterens forslag til det kommunale budget frem til 2021.

Efter to dages budgetseminar med byrådskollegaerne i Halsnæs Kommune den 31. august. og 1. september på Bautahøj ved Kulhuse er borgmesteren nu kommet med sit første udspil i budgetforhandlingerne. Det skal Økonomiudvalget drøfte inden på et ekstraordinært møde den 12. september, hvor også Enhedslisten, SF og Alternativet deltager, inden byrådet samme aften behandler budgettet første gang.

Budgetforslaget er baseret på at både indkomstskat, grundskyldspromille og dækningsafgift forbliver uændret. Særligt dækningsafgiften har været genstand til diskussion. Den blev fjernet, da Steen Hasselriis blev borgmester, og flere borgerlige partier mener, at en genindførsel af dækningsafgiften vil svække erhvervslivet og bremse etableringen af lokale arbejdspladser. Men afgiften kan blive en knast i forhandlingerne. På byrådsmødet i juni besluttede et flertal bestående af Alternativet, SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne, at Halsnæs Kommune skal søge om muligheden for at genindføre dækningsafgiften for erhvervslivet. De ser ingen sammenhæng mellem vækst i erhvervslivet og dækningsafgift, men mener, at genindførelsen kan skaffe arbejdspladser, da det giver kommunen bedre mulighed for at sætte anlægsopgaver i gang.

Budgettets mange millioner rummer selvfølgelig mere end dækningsafgift, men borgmesteren slår fast, at der ikke er mange penge at rutte med, da budgetforslaget skal tage højde for en række væsentlige budgetforøgelser til budgetområder, som er særligt udfordret.

En af de helt store poster er borgmesterens ønske om at bygge en ny skole. Da problemerne med skimmelsvamp på Frederiksværk Skole, Enghaven bredte sig, foreslog Venstre at bygge en ny skole ved rådhuset. Et flertal i byrådet beståede af Alternativet, Enhedslisten, SF og Socialdemokratiet har indgået aftale om, at en aftale om en ny skole skal vente til efter valget. Men borgmesteren ønsker, at der skal budgetteres med byggeriet under alle omstændigheder.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk