26. maj 2020
Borgmester Steffen Jensen (S) løftede fredag lidt af sløret for hans budgetforslag. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Borgmester Steffen Jensen (S) løftede fredag lidt af sløret for hans budgetforslag. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester sætter velfærd først

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester sætter velfærd først
Halsnæs - 04. oktober 2019 kl. 13:53
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Velfærd først, ansvarlighed, men også grund til optimisme.

arrow Læs også: Maglehøj-besparelse stjal billedet

Det er de tre budskaber borgmester i Halsnæs Steffen Jensen (S) har som udgangspunkt for det budgetforslag, han nu fremlægger til forhandlinger de kommende uger, inden den endelige vedtagelse i byrådet den 5. november.

Borgmesterens budget rummer samlet nettoudvidelser på driften for 10 mio. kr. og tilsvarende for anlæg, som der dog kan reguleres på. De ekstra penge kommer fra kommunens forbedrede økonomi og fra den ny aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening, men omkring 7,5 mio. kr. findes ved besparelser på andre områder.

- Vi kommer med et budget, hvor der er noget optimisme og mulighed for at prioritere noget til velfærd. Fordi vi valgte at stå sammen sidste år, næsten alle sammen, og fordi der er kommet en regering, som giver os langt flere penge end forventet, siger Steffen Jensen.

Han vil benytte den forbedrede økonomi til at opfylde løfter han gik til valg på i 2017. Det handler om dagtilbudsområdet samt flere hænder til de ældre og yderligere midler til folkeskolerne.

Aftalen tilbage i 2017 mellem Socialdemokratiet, SF, EL og Alternativet kaldte de fire parter for Velfærdsbudgettet. Sidste år døbte Venstres Michael Thomsen spareaftalen mellem S, SF, EL og V for Rædselsbudgettet. Nu skal det vise sig om det bliver et nyt velfærdsbudget, der ender med at få flertal

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis Weekend.

arrow Millioner til dagtilbud får kritik: - Det er uambitiøst
16. oktober 2019 kl. 04:29 Opdateret: kl. 15:38
arrow Hænder til de ældre og børnene
10. oktober 2019 kl. 21:08 Opdateret: kl. 21:17
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?