19. maj 2019
Mange var mødt op til bogfest på Frederiksværk Bibliotek, hvor Grønland og Knud Rasmussen havde en hovedrolle.                 Foto: Kasper Dønbo
gallery icon

Se billedserie

Mange var mødt op til bogfest på Frederiksværk Bibliotek, hvor Grønland og Knud Rasmussen havde en hovedrolle. Foto: Kasper Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bogfest skrev andet kapitel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bogfest skrev andet kapitel
Halsnæs - 21. oktober 2018 kl. 14:52
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det andet kapitel i Halsnæs Bogfests historie blev skrevet i weekenden, da børn og voksne i otte timer strømmede til Frederiksværk Bibliotek.

- Sidste år var vores vilde gæt, at der ville komme 300. Det viste sig, at der dukkede 900 op, så jeg tør næsten ikke gætte i år, men vi håber på noget lignende, sagde Rubina Afzal, souschef på Halsnæs Bibliotekerne.

Overskriften på den anden bogfest var »Det globale i det lokale«, og de besøgende blev mødt af ingen ringere end polarforskeren Knud Rasmussen, hans kone Dagmar og bedste ven Peter Freuchen.

De udklædte skuespillere, som gik rundt og konversrede på biblioteket vakte årets tema til live.

- Temaet handler om udlængsel og tilknytning. Om at rejse ud og tage noget med hjem. Knud Rasmussen er med sine videnskabelige ekspeditioner på Grønland, der gav inspiration til både forskningen og litteraturen et lokalt og globalt symbol på netop det, sagde Rubina Afzal og bemærkede, at både forfatteren Tom Kristensen og bandet »The Minds of 99« havde skrevet og sunget om polarforskeren.

- Den lokale forbindelse er vigtig, for vi prøver at vise Halsnæs fra den litterære side, sagde hun.

Bogfesten var et potpurri af børneteater, troldefortællinger, workshops, oplæg og standere med lokale forfattere, udgivere og historiske foreninger.

- Med bogfesten kommer dem som skriver, læser, lytter og formidler bøger på en fælles rejse, sagde Helle Lunderød(S), formand for Kultur, Idræt og Demokrati, da hun åbnede bogfesten.

-Bøger inspirere os til at rejse ud i verden eller til at foretage en rejse i os selv. De gør os klogere på os selv andre og verden og bidrager til det kulturelle møde med andre, sagde Helle Lunderød og bød velkommen til de mange »kulturelle opdagelsesrejsende«, som var mødt op i biblioteket.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede