13. juli 2020
Fire klasser fra Vinderød Privatskole har pakket brugt legetøj til pakkekalender.                                                              Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Fire klasser fra Vinderød Privatskole har pakket brugt legetøj til pakkekalender. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn pakker genbrugsgaver til andre børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn pakker genbrugsgaver til andre børn
Halsnæs - 28. november 2019 kl. 05:51
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Vinderød Privatskole er fire klasser, som genbruger deres legetøj ved at forære det væk til en anden klasse i landet.

Det er en af skolens lærere, Rikke Sølvhøj, som har startet idéen op. Med en hjemmeside, skolensnissekalender.dk, har hun gjort det muligt for landets skoler at tilmelde sin klasse til at bytte en pakkekalender med en anden klasse.

I fire klasser på skolen - 2.V, 3.P, 3.V og 4.V - har alle eleverne været hjemme og finde brugt, men fint og brugbart legetøj. Sammen har de pakket alle gaverne ind og sendt dem afsted til bl.a. Fyn og Jylland.

Tirsdag pakkede eleverne selv deres medbragte gaver ind, pyntede pakkerne og skrev en lille julehilsen til de klasser, som de bytter med.

Lærerene på Vinderød Privatskole vil med dette initiativ gerne vise børnene glæden ved at glæde andre og samtidig vise eleverne hvor nemt man kan være være med til at skåne miljøet med genbrug. Desuden kan det også være en hjælp til forældrene, som i den her tid, skal huske at medbringe mange forskellige ting til klasserne. Nu kan skal de blot sende deres barn ind og kigge i gemmerne efter ting, som ikke bliver brugt mere.

Idéen stammer fra Nissepakken.dk, hvor tanken er at videregive brugte legetøj som en pakkekalender til familier, hvor de økonomiske forhold er udfordrede. Lærer Rikke Sølvhøj fra Vinderød Privatskole har fra dette stiftet Skolensnissekalender.dk. Navnet fandt en af hendes elever i 3.klasse på.

- I år har ca. 10 klasser meldt sig. Jeg håber at det får bredt sig endnu mere til næste år, siger Rikke Sølvhøj.

Nu venter eleverne i de fire klasser på privatskolen spændt på at modtage pakker retur fra de andre klasser, så de hver dag i december kan trække en pakkekalender i klasserne.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?