15. december 2018
Striden handler om Hundested Kro & Hotels såkaldte afd. 2, en annekstbygning opfør t til kursusvirksomhed, men nu brugt til hotelgæster på længere lejemål, hvad havnen mener er ulovligt og kan medføre klager fra beboere mod virksomheder på havnen.                           Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
Striden handler om Hundested Kro & Hotels såkaldte afd. 2, en annekstbygning opfør t til kursusvirksomhed, men nu brugt til hotelgæster på længere lejemål, hvad havnen mener er ulovligt og kan medføre klager fra beboere mod virksomheder på havnen. Foto: Kasper Daugbjerg Dønbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bitter strid om kro er på vej i retten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bitter strid om kro er på vej i retten
Halsnæs - 23. februar 2018 kl. 04:46
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Striden mellem den ny indehaver af Hundested Kro og Hundested Havn I/S har udsigt til at ende i retten med mindre parterne pludselig finder sammen.

arrow Læs også: Stridsøksen er ikke begravet: Kromand stævnet af havnefolk

Det drejer sig om kroens anneks, bygningen på Sydhavnsvej 2, der ligger på havnens grund.

Før Mikkel Hermann overtog kroen i oktober sidste år varslede Hundested Havn I/S opsigelse af en lejekontrakt for bygningen, der løb til 2035, da man mente at den lejede grund af kroens tidligere ejer Kim Andersen var udlejet til fast beboelse i strid med kontrakten.

Derfor har havnen opsagt lejemålet og kræver grunden ryddet, incl. nedrivning af bygningerne, der er vurderet til 3,75 mio. kr. Stridens kerne er, hvor længe hotelgæster/lejere må bo i bygningen.

Advokat for Hundested Havn I/S Anders Drachmann bekræfter overfor Frederiksborg Amts Avis at havnen har ophævet lejemålet og stillet krav om at bygningerne rives ned og grunden efterlades »jomfruelig.«

- Hvis der ikke sker noget, er næste skridt en stævning, siger Anders Drachmann til Frederiksborg Amts Avis, men anfører også at havnen har anvist en måde at klare sagen på:

- Hvis man kan komme havnens bekymring til livs, vil man kunne fortsætte lejemålet, siger han.

Havnens bekymring og argument for opsigelsen er, at hvis annekset har status af boligudlejning, som man mener det har fået, så vil beboerne kunne klage over støjgener m.v. fra havnens virksomheder, som så risikerer lukning.

Ender det med at havnen får ophævet lejeaftalen og bygningerne rives ned, vil det ramme kroens tidligere ejer Kim Andersen økonomisk, da en forudsætning for salgsprisen er, at den ny ejer kunne råde over anneksen frem til 2035.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Kroejer svarer Hundested Havn
28. februar 2018 kl. 17:50 Opdateret: kl. 17:50
arrow Havn svarer på voldsom kritik
22. februar 2018 kl. 11:18 Opdateret: kl. 12:26

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk