12. juli 2020
Belgiske Enguerand David arbejder på »Naturens fornyelse« på sandskulpturfestivalen i Hundested. Foto:Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Belgiske Enguerand David arbejder på »Naturens fornyelse« på sandskulpturfestivalen i Hundested. Foto:Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Vidunderlig verden i sand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Vidunderlig verden i sand
Halsnæs - 06. juni 2020 kl. 05:16
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en måneds forsinkelse åbnede niende udgave af Hundested Sandskulpturfestival grundlovsdag. I denne weekend kan man se de 14 internationale sandkunstnere arbejde med færdiggørelse af deres værker under årets tema »What a Wonderful World«.

Det er Corona-situationen, der har udskudt åbningen, men trods denne er det lykkedes at få kunstnerne til landet. Og en af dem, amerikanske Sue Macgrew, kan måske opleves flere dage på pladsen, da hun har problemer med at komme hjem til USA fordi mange flyafgange er aflyst.

Udstillingen åbnede i lettere bygevejr fredag formiddag, men arrangør af sandskulpturfestivalen Christian Warrer glæder sig over, at det har været godt vejr, mens kunstnerne har arbejdet.

- Uden afbrydelser med regn, hvor nogle ting må laves om, har de har bedre tid til at få endnu flere detaljer med i kunstværkerne, siger Christian Warrer.

Han kan stolt fremvise Danmarks største sandskulptur på 15 meter i længden, som tre kunstnere er igang med på åbningsdagen. »Livets cyklus« udføres af netop Sue Macgrews sammen med to hollandske kolleger Susanne Ruseler og Marielle Hessels, Holland.

Corona-relationer

Indenfor i hallen er kunstnerne igang med at skabe små meget detaljerede mikro-kunstværker som et nyt tiltag ved udstillingen. Det er særligt her man kan møde dem de kommende da, da de store udendørs værker er ved at være færdiggjort.

Det gælder således tjekken Radovan Zivnys hyldest til Hundested strand, hvor han for første gang følte sig fri efter en lang periode med begrænset personlig frihed under Corona-krisen. Med Italien som et af de hårdest ramte lande er det også naturligt for italienske Leonárdo Ugolini at lave en skulptur med relation til COVID-19. Han vil bekæmpe Coronavirus med sin iRobot, hvor publikum kan træde op i skulpturen og blive fotograferet som robot, rummand eller Corona-bekæmper.

Store mænd med små

På førstedagen vagte en skulptiur med syv mænd og en kvinde særlig opmærksomhed. Hollandske Joris Kivits har lavet et værk med

titlen »Verdens førende - hvem narrer vi?«. Her ses på rad og række magtfulde ledere, Filippinernes Rodrigo Duterte, USA-præsident

Donald Trump, Kinas Xi Jinping, Vladimir Putin, Rusland, Recep Erdogan, Tyrkiet, Bashar al-Assad, Syrien og Venezuela Nicolás Maduro. Ved siden af står danske Mette Frederiksen, der ifølge den hollandske kunstner er den eneste statsleder med reelle hensigter.

Ifølge pålidelige kilder begyndte Kivits arbejdet med de syv mænd med ansigter og overkroppe, og inden han gav figurerne bukser på, udstyrede han dem med ganske små tissemænd...

Sandskulpturfestivalen på Hundested havn har åben alle dage kl.10-19 helt frem til efterårsferien.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis Weekend.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?