21. januar 2021
Et snehvidt landskab med dyr og lys opsat af Klassisk Badeby og købmand Niels Vad på torvet i Liseleje. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Et snehvidt landskab med dyr og lys opsat af Klassisk Badeby og købmand Niels Vad på torvet i Liseleje. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Snelandskab på Torvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Snelandskab på Torvet
Halsnæs - 23. november 2020 kl. 12:58
Af Niels Jørgen Larsen

- Der er julemænd og kulørte lamper nok! Og det er ikke sikkert vi får sne i år, så derfor syntes vi det var fint at lave snelandskskab kun i hvidt og med lys på.

Sådan fortæller Alice Skaubye fra Klassisk Badeby og Vennerne i Liseleje om den flotte og anderledes juleudsmykning, der søndag blev etableret på Torvet i Liseleje. Her kan man frem til jul nyde synet af rensdyr, isbjørne, pingviner og en enkelt svane i et hvidt vinterlandskab, som særligt skal opleves oplyst efter mørkets frembrud.

En gruppe frivillige på de 10 man må samles var igang fra søndag formiddag til man blev færdige omkring kl.15.30, og resultatet er rigtig flot.

- Vi var meget spændte på om det overhovedet kunne lade sig gøre, men det ser det ud til kunne. Nu håber vi at det står helt og godt og der ikke kommer en orkan og blæser det hele væk, siger Alice Skaubye til Frederiksborg Amts Avis.

Tanken er at det skal stå frit, så børnene kan nyde det, og allerede søndag var der mange familier forbi - også sommerhusbeboere, der gør klar til at holde jul i Liseleje.

Når det kan lade sig gøre skyldes det at Købmand Niels Vad har søgt og fået 25.000 kr. fra KFI Fonden til Klassisk Badeby og Vennerne (tidligere Melbylejrens Venner). KFI Erhvervsdrivende Fond arbejder for at styrke den frie købmands position og giver mulighed for at de selvstændige købmand kan søge beløb til lokale foreninger og projekter.

- Det er jo dejligt, at man kan hjælpes ad, og resultater er superflot, siger Niels Vad, der også fik sat julelys på sin egen butik, som matcher udsmykningen på Torvet.

Idéen til vinterlandskabet med dyr og lys kom ifølge Alice Skaubye fra Anouschka Andersen på et møde med købmand Niels Vad, og siden har mange bidraget med idéer til at udvikle det,

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?