15. december 2018
Formand Jan Leth Svendsen (t.v.) og borgmester Steffen Jensen (S) (t.h.) var blandt talerne ved lørdagens 75-års jubilæum i Frederiksværk Sejlklub. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Formand Jan Leth Svendsen (t.v.) og borgmester Steffen Jensen (S) (t.h.) var blandt talerne ved lørdagens 75-års jubilæum i Frederiksværk Sejlklub. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Sejlklub fejrede 75 år på bagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Sejlklub fejrede 75 år på bagen
Halsnæs - 16. april 2018 kl. 05:34
Af Elias von Staffeldt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var tårnhøjt humør lørdag, da Frederiksværk Sejlklub fejrede sit trekvarte århundredes jubilæum. Formand Jan Leth Svendsen kan berette om cirka 100 fremmødte ud af sejlklubbens i alt 240 medlemmer, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det startede med brunch om formiddagen, og klokken 13 fortsatte løjerne for alvor med standerhejsning og jubilæumsreception med tilhørende taler.

Blandt talerne var udover formanden borgmester Steffen Jensen (S) og Christian Sparre Hangel fra Dansk Sejlerunion.

- Jeg opridsede historien lige fra klubbens fødsel. Det er jo en sjov historie. Der var de tre Berntsen-brødre, som under krigen sejlede meget og vandt medaljer. Den ene af brødrene flyttede så til Frederiksværk og startede en tømmerhandel og sejlklubben. Ved 50-års jubilæet var der stor udskiftning i bestyrelsen, men så kom der samtidig en del nye til, fortæller Jan Leth Svendsen, der har været medlem af Frederiksværk Sejlklub siden 2007 og har været formand de sidste to måneder.

Jan Leth Svendsen fortæller, at borgmesteren i sin tale lagde vægt på foreningslivet i sejlklubben.

- Der er jo masser af frivilligt arbejde i sådan en sejlklub. Det er jo noget kommunen profilerer sig på, når der er nogle aktive foreninger. Det påskønnede Steffen Jensen også, siger Jan Leth Svendsen.

Christian Sparre Hangel roste ligeledes sejlklubben og ytrede samtidig ønske om, at juniorafdelingen skal være mere elitepræget. Det kommer dog ikke til at ske lige foreløbig, bedyrer formanden.

- Nu har jeg kun været formand i to måneder, så jeg har koncentreret arbejdet på jubilæet. Vi har ikke tegnet en mission for fremtiden, men det sociale samvær er stadig hovedfokus i vores juniorafdeling og vil være det fremadrettet.

Frederiksværk Sejlklub har forud for den kommende sæson investeret i tre nye optimistjoller, og de blev døbt lørdag, hvor borgmesteren i champagne kunne døbe dem Kylle, Pylle og Rylle.

- Der var en rigtig god stemning, og folk syntes, at det var et godt arrangement. Der er altid lidt arbejde i forhold til, hvordan man balancerer et jubilæum, men der var pæn opbakning, og folk var glade, siger Jan Leth Svendsen om jubilæet og udtrykker samtidig ønske om, at det bliver bedre sejlervejr i år, end det var tilfældet i 2017.

Lørdag fortsætter festlighederne, når 61 medlemmer holder jubilæumsfest i klubhuset.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk