16. november 2019
Fotos: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Fotos: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Kanalen tømt for cykler og flasker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Kanalen tømt for cykler og flasker
Halsnæs - 23. juli 2019 kl. 10:09
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kanalen i Frederiksværk blev tirsdag formiddag tømt for cykler, flasker og andet affald, som er blevet kastet i siden sidste tømning.

Sammen med tre nyttejobbere var syv frivillige fra Halsnæs Affaldshelte mødt frem på opfordring fra Naturstyrelsen for at give en hånd med.

- De er rigitg gode og virkelig seje, stor ros til dem, lyder det fra skovfoged Ole Andersen, Naturstyrelsen, der også glæder sig over at man har fundet langt færre »fremmedlegemer« i kanalen end ved den seneste rensning i 2016.

Her fiskede man omkring 20 cykler op, men tirsdag var tallet en lille håndfuld i kanalen fra Nordtorvet til plænen. Men her var der også tale om 10 års kanal-affald, da seneste rensning var helt tilbage i 2006.

Udover cykler blev det til rigtig mange flasker, plastiksække m.v., som affaldsheltene fik hevet op af mudderet.

Halsnæs Affaldshelte er også for nylig blevet bemærket af Verdensnaturfonden, der har lagt et tekst på Facebook om det initiativ som Annemette Rosenborg Eriksen har startet.

- Halsnæs kommer på landkortet. Det er dejligt at vi kan mødes alle typer mennesker på tværs af alle skel, siger Annemette Rosenborg Eriksen, der har leveret udstyr til omkring 200 affaldshelte, men regner med at endnu flere er aktive i Halsnæs.

grafik køb billede