23. juni 2021
Når man ikke kan rejse ud i verden, så må verden i sandhedens tjeneste komme til Hundested. 10. udgave af sandskulpturfestivalen åbnede Kristi Himmelfartsdag. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Når man ikke kan rejse ud i verden, så må verden i sandhedens tjeneste komme til Hundested. 10. udgave af sandskulpturfestivalen åbnede Kristi Himmelfartsdag. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Hele verden i sand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Hele verden i sand
Halsnæs - 13. maj 2021 kl. 16:18
Af Niels Jørgen Larsen

Gennem 10 år har sandskulpturfestivalen været et fyrtårn blandt de nye tiltag. der har gjort Hundested havn til en af de mest populære turistattraktioner i Nordsjælland. Og meget symbolsk har Hundested Sandskulptur nu fået et fyrtårn som nyt vartegn.

- Folk har sagt at de har svært ved at finde hvor vi ligger, men nu kan de gå efter fyrtårnet, siger bagmanden bag sandskulturfestivalen alle årene Christian Warrer.

Han fandt fyrtårnet til salg på Facebook. Det er bygget i træ og pudset udvending, ligesom man har måtte lave en ny fod, så det står sikkert.

- Nu har vi det som vartegn, og når vi får det beklædt indvendigt kan det bruges til en miniudstilling, siger Christian Warrer.

På årets sandskulturfestival kan man også se fyrtårnet i en miniudgave placeret i et kystlandskab med stejle skråninger og trapper.

Temaet for den 10. udgave af sandskulturfestivalen er »Jorden rundt - uden grænser«. I en tid hvor Coronaen endnu ikke har sluppet sit tag og der er begrænsede muligheder for at rejse ud, ja så må verden i stedet komme til Hundested.

Og man kommer vidt omkring blandt de imponerende skulturer, udført af 15 interntinale kunstere, hvor man her de første dage kan se nogle af dem arbejde med færdiggørelsen af deres værker.

Flere kunstnere tager direkte udgangspunkt i Corona-tiden og de begrænsninger den har givet, Det er et a propos til det ny begreb staycation med en familie, som sidder hjemme og kigger surt ud på regnvejret. Og Corona har også inspireret Peter Busch-Jensen, der er den første danske sandkunstner i Hundested.

- I er år har vi måtte kigge ud i verden gennem computeren, men nu er tålmodigheden ved at løbe tør, siger Peter Busch-Jensen om værket, hvor en person bryder ud gennem computeren.

Peter Busch-Jensen, der bor i København og til daglig er lektor på Roskilde Universitet, var en af pionererne som sandkunstner herhjemme med den første udstilling ved kunstmuseet Arken i 1996.

- Det er rigtig fedt at være tilbage, jeg kan mærke jeg har savnet det. De andre kunstnere er fantastiske mennesker, og jeg har kendt og rejst med mange af dem rundt i verden, og det er en stor motivationsfaktor at møde dem igen, siger Peter Busch-Jensen.

Hundested Sandskulpturfestival har åben hver dag kl. 10.00-19.00 frem til 1. september og herefter helt frem til efteårsferien den 24. oktober kl.10.00-17.00.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?