15. august 2020
Fotos: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Fotos: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Gondol på plads i kanalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Gondol på plads i kanalen
Halsnæs - 22. august 2019 kl. 12:28
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En gondol blev torsdag søsat i kanalen i Frederiksværk og er nu fortøjret ud for Café Frk. Jensen, der har sagt ja til at lægge »kajplads« til .

Idéen om at en gondol skal indgå i den kommende markering af 300-året for færdigudgravningen af den første kanal fra Arresø til det som skulle blive til Frederiksværk er fostret af Frederiksværkegnens Historiske Forening. Baggrunden er at malerier viser at generalmajor J. F. Classen havde en gondol liggende ved sin bolig ved Arresødal og yndede at sejle fine gæster i gondolen ind for at vise kanonværket i Gjethuset frem.

Det er også Det Classenske Fideicommis på godset Corselitze, der har ydet tilskud til arrangementet med gondolen, der bl.a. skal indgå som kulisse når Støbeskeen i forbindelse med fejringen den 7. september præsenterer en forestilling ved kanalen.

Det er en ægte gondol fra Venedig, som har været anvendt i København og nu er placeret i Skibby. De Nova har været medsponsor til transporten af gondolen, så den kunne kanalsættes torsdag.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?