17. januar 2018
Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Betonpæl banket ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Betonpæl banket ned
Halsnæs - 08. august 2017 kl. 13:05
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Formand for Udvalget for Miljø og Teknik Walter Christophersen (DF) sørgede for ikke at trykke på de forkerte knapper, og derfor tog det ikke mange minutter før den første af de 18 meter lange armerede betonpæle var banket ned til den kommende højvandssluse, der skal beskytte Frederiksværk mod oversvømmelse fra Roskilde Fjord.

Den omkring 4,5 tons tunge betonpæl var hurtigt banket på plads, særlig fart kom der på, da den trængte igennem den midlertidige dæmning af grus og sten, der er etableret ved vejbroen på Havnevej, hvor sluseanlægget etableres af entreprenørfirmaet Aarslev A/S. Og inden de inviterede gæster havde forladt stedet var pæl nummer to allerede næsten banket helt ned.

- Slusen kan klare en kote på 2,7 meter og er kombineret, så den også kan virke fra landsiden, hvis Frederiksværk rammes af skybrud. Pumperne kan klare 1500 liter i sekundet, så vi skal nok kunne holde vandet væk fra Frederiksværk by, sagde Walter Christoffersen, inden han trykkede på de rigtige knapper i entreprenørmaskinen og satte bankearbejdet igang.

Etableringen af højvandsslusen er beregnet til at koste omkring 14 mio. kr., hvor de 3,2 mio. er medfinansiering fra Halsnæs Forsyning til pumper og pumpestation.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk