15. september 2019
I følge Kim Lintrup lever Frederiksborg Brand og Redning op til responstiderne i aftalen med kommunerne. Det er Beredskabsstyrelsens tal, der er misvisende, mener han. 

Foto: Jens Wollesen
I følge Kim Lintrup lever Frederiksborg Brand og Redning op til responstiderne i aftalen med kommunerne. Det er Beredskabsstyrelsens tal, der er misvisende, mener han. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beredskabsdirektør: Vi overholder tider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskabsdirektør: Vi overholder tider
Halsnæs - 11. september 2018 kl. 09:32
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke nok at læse de gennemsnitlige responstider, som Beredskabsstyrelsens har lavet for Frederiksborg Brand og Rednings udrykninger i Halsnæs Kommune de seneste tre år. De gennemsnitlige tider giver nemlig et forkert billede i følge Kim Lintrup, beredskabsdirektør i Frederiksborg Brand og Redning.

arrow Læs også: Beredskab har rykket for sent ud i tre år

- Billedet er mere nuanceret, end de tal viser, siger Kim Lintrup til Frederiksborg Amts Avis.

Han henviser til, at det i aftalerne med de seks kommuner fremgår, at kommunerne er inddelt i områder med forskellige responstider. I byerne er kravet en responstid på ti minutter, udenfor bymæssig bebyggelse skal udrykning være fremme inden for 15 minutter og langt ude for byerne er kravet 20 minutter.

- Med gennemsnitstiderne er det hele regnet sammen til et tal, der siger, at vi ikke lever op til det laveste responskrav. Der kunne jeg godt savne, at Beredskabstyrelsen definerede tallene yderligere, siger Kim Lintrup.

Han anerkender, at der kan være afvigelser i ny og næ, som branden på Storebjergvej i Hundested, men afviser, at der er et generelt problem med responstiderne i Halsnæs.

- Det var en klar afvigelse, som startede hele den her debat, men vi kan se på vores tal, at vi generelt lever op til kravene om responstider på henholdsvis 10, 15 og 20 minutter i de forskellige områder i Halsnæs. I forhold til det serviceniveau, som er politisk besluttet, er vi tilfredse, siger Kim Lintrup.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede