23. februar 2020
Glaspusteren Paul i dyb koncentration. Han er ved at lave små fordybninger i en glasskål, mens flere stolerække af mennesker kigger ham over skulderen og kan følge hans mindste bevægelser - både på scenen og på en skærm.

Håndværk Live-scenen er en vigtig del af Beddingen ifølge Andrew Brown.
Glaspusteren Paul i dyb koncentration. Han er ved at lave små fordybninger i en glasskål, mens flere stolerække af mennesker kigger ham over skulderen og kan følge hans mindste bevægelser - både på scenen og på en skærm. Håndværk Live-scenen er en vigtig del af Beddingen ifølge Andrew Brown.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beddingen har mere på bedding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beddingen har mere på bedding
Halsnæs - 15. juni 2019 kl. 20:23
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med tre skibshaller fyldt med kunsthåndværkere og deres frembringelser, et telt med fagfolk, der for øjnene af folk viser deres håndelag udi sadelmageri og pileflet frem samt tusindvis af mennesker, som af ren nysgerrighed - og måske en smule på grund af den silende regn - er søgt ind for at se nærmere på tingene, skulle man tro, at folkene bag kunsthåndværkermarkedet Beddingen i Hundested er tilfredse. Men på Beddingen har de mere på bedding.

- Vi vil gerne udvikle Beddingen yderligere. Vi har plads til flere dygtige folk, og vi vil også gerne gøre mere ud af at forklare om håndværk og vise folk, hvordan tingene bliver skabt, siger Andrew Brown, en del af duoen bag glaspusterne Backhaus-Brown og koordinator af Beddingen.

Han regner med, at 3.-4.000 mennesker besøger sjette udgave af Beddingen fordelt på tre dage og er lørdag, da Frederiksborg Amts Avis er forbi, godt tilfreds med fremmødet.

- Der har været gang i den. Beddingen bringer mange til byen og det smittet af på resten af havnen og byen, at vi fremhæver området og tiltrækker folk, siger han.

55 kunsthåndværkere er i år draget fra både ind og udland for at fremvise deres kunsthåndværk. De er nøje udvalgt af et panel for at sikre, at det professionelle formgivere og kunsthåndværkere, der udstiller produkter, som de selv har skabt.

Blandt udstillerne er Lotte Winsløw fra Tåsinge. Hun har taget turen til kunsthåndværksmarkedet i Hundested for fjerde gang.

- Det er et rigtig dejligt marked, hvor man møder et godt og købekraftigt publikum, siger Lotte Winsløw.

Hun er omgivet af smykker, bælter og knive, som hun sammen med manden Leif Pedersen har skabt af alt fra farvede hestehår, mammuttand og læder. Beddingens princip med, at alt skal komme fra kunsthåndværkernes egen hånd bifalder hun.

- Du kan ikke stå med stande, der masseproducerer produkter og kan underbyde alle andre. Det har dræbt kunsthåndværksmarkeder før, siger Lotte Winsløw.

Beddingens sidste åbningsdag er søndag den 16. juni fra kl. 10-16.00

Du kan læse mere om Beddingen i Frederiksborg Amts Avis mandag.