16. januar 2021
Sirenerne lød fredag aften i Frederiksværk, og politiet havde patruljer ude for blandt andet at sikre, at større bygninger med ventilationsanlæg havde fået slukket for anlæggene. Privatfoto
Sirenerne lød fredag aften i Frederiksværk, og politiet havde patruljer ude for blandt andet at sikre, at større bygninger med ventilationsanlæg havde fået slukket for anlæggene. Privatfoto
Foto: Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bag om skrotbranden: Derfor blev en halv by spærret af

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bag om skrotbranden: Derfor blev en halv by spærret af
Halsnæs - 07. september 2019 kl. 10:09
Af Steffen Slot

Politiet tændte fredag aften sirenerne i Frederiksværk, men der gik kun 40 minutter - så begyndte politiet at løsne grebet om de dele af Frederiksværk, der var afspærret.

arrow Læs også: Efter kæmpe skrotbrand: Politiet opgiver at finde årsag

En brand i skrotaffald på havnen i Frederiksværk blev opdaget ved 17.30-tiden, og det aktiverede en særlig plan, som Nordsjællands Politi og Frederiksborg Brand & Redning har liggende til sådanne situationer. Det forklarer vagtchef Søren Bjørnestad, Nordsjællands Politi, til Frederiksborg Amts Avis.

- Vi ved endnu ikke, hvad det skrotaffald består af, men det røg som ind i helvede, og vi kunne se, at det drev ind over Frederiksværk. Byen ligger ud til fjorden omgivet af nogle bløde bakker, så røgen kunne rigtigt lægge sig. Alt røg er farlig, men noget røg er mere farligt, og derfor lavede vi sirenevarslet og bad folk om at gå indendøre.

Varslet kom klokken 19.34, hvor det gik til danske medier og kunne læses på hjemmesiden med beredskabs meddelelser. På det tidspunkt var dele af Frederiksværk afspærret, så bilister ikke kunne køre ind i byen. Politiets patruljer var rundt på de større steder som gymnasiet og Nordcentret for at sikre, at ventilationsanlæggene var slukkede, så røgen ikke blev trukket ind i bygningerne, fortæller Søren Bjørnestad. Busser, hjemmepleje og togene måtte også holde sig ude af området.

- En familie tæt på brandstedet blev evakueret. Branden kom ret hurtigt under kontrol, og jeg kan se, at klokken 20.14 besluttede vores indsatsleder i samarbejde med beredskabet af ophæve nogle af afspærringerne og definere et nyt og mindre fareområde, forklarer Søren Bjørnestad og tilføjer, at den beslutning var afhængig af mange faktorer - herunder de seneste vejrprognoser fra DMI.

- Afvarslingen kom klokken 23.14. Vi har en helt fast procedure for, hvad vi går i en sådan situation, så egentlig er det bare at følge den plan, med mindre der sker noget ekstraordinært undervejs. Det skete ikke, men derfor er der alligevel en udfordring i at vurdere, hvornår vi skal afvarsle - for det handler jo om borgernes sikkerhed, siger Søren Bjørnestad.

arrow Direktør: - Skrotbrand var ekstraordinært uheld
10. september 2019 kl. 04:14 Opdateret: kl. 16:08
arrow Én patient tilset efter skrotbrand
09. september 2019 kl. 16:07 Opdateret: kl. 16:07
arrow Indsatsleder: Røgen fra skrotbrand var farlig
09. september 2019 kl. 11:26 Opdateret: kl. 11:29
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?