14. juni 2021
Arkivfoto fra vejarbejde med 'asfalttog' der kradser asfalt op og lægger nyt på i en løbende proces.
Arkivfoto fra vejarbejde med 'asfalttog' der kradser asfalt op og lægger nyt på i en løbende proces.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Asfaltarbejde i røg og damp: Nyvej ændres til 2 minus 1-vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Asfaltarbejde i røg og damp: Nyvej ændres til 2 minus 1-vej
Halsnæs - 18. november 2020 kl. 15:42
Af Anders Nordstrand

I denne og næste uge foregår asfaltarbejde i røg og damp i Asserbo-området, hvor der skal anvendes en bæredygtig asfalteringsmetode med genbrug af eksisterende belægning, som kradses op og blandes med ny asfalt under opvarmning.

"Opvarmningen afgiver en del røg og damp, som består af omkring 90 procent vanddamp og er ufarlig for omgivelserne. Du vil dog kunne opleve de samme lugtgener, som du kender fra traditionelt asfaltarbejde," melder Halsnæs Kommune om asfalteringen på Liselejevej og derefter Nyvej.

Nyvej bliver samtidig omdannet til 2 minus 1-vej på den ca. 3 km lange lige strækning til Helsingevej, hvor der desuden laves fartdæmpning med indsnævringer og vejbump. Det sker i forlængelse af tidligere beslutninger om trafiksikkerhed i Asserbo-området. På et udvalgsmøde i juni var der 4-3 flertal for 2 minus 1-løsningen med opbakning fra A og SF, mens V og DF foretrak en anden afstribning eller en cykelsti, som "desværre er alt for dyr".

Flere dages vejarbejde

Den endelige løsning på Nyvej bliver således 2 minus 1 med fartdæmpning, og i forbindelse med den aktuelle asfaltering vil det ske i løbet 3-4 arbejdsdage på hver strækning, hvilket kan give trafikale gener, mens der arbejdes i én kørebane ad gangen: "Der vil være åbent for kørsel på begge veje i hele perioden, men du skal påregne ekstra transporttid, ligesom du kan opleve trafikale gener. Der vil først blive lagt ny asfalt på Liselejevej, og arbejdet starter fra Asserbo-krydset og fortsætter ud mod Liseleje Torv, hvorefter der vendes om og køres mod Asserbo igen, hvor den modsatte kørebane vil blive lavet."

Samme metode anvendes på Nyvej med start ved Asserbokrydset.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM