27. februar 2020
Jannik Taarum Andersen og borgmester Steffen Jensen underskrev samarbejdsaftalen mellem Veterancentret og Halsnæs Kommune. Foto: Niels J. Larsen
Jannik Taarum Andersen og borgmester Steffen Jensen underskrev samarbejdsaftalen mellem Veterancentret og Halsnæs Kommune. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aftale om hjælp til veteraner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftale om hjælp til veteraner
Halsnæs - 10. februar 2020 kl. 08:57
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Med denne aftale indgår vi et forpligtende, tværgående samarbejde, hvor vi kan trække på hinanden om særligt det forebyggende arbejde. For mig er det en skal-opgave for landets kommuner og samfundet.

Sådan siger borgmester Steffen Jensen (S) om den samarbejdsaftale han fredag underskrev på vegne af Halsnæs Kommune med stabschef for Veterancentret, kommandørkaptajn Jannik Taanum Andersen.

Aftalen kommer i forlængelse af at Halsnæs Kommune i flere år har haft ansat en veterankoordinator og i 2018 tog inititiv til at åbne en veteran-café i Frivilligcenter Halsnæs og i øvrigt hylder de udsendte veteraner på den årlige flagdag, der de seneste år har været afholdt i smukke omgivelser ved Spodsbjerg Fyr i Hundested.

Veterancentret under Forsvaret er oprettet i 2011 og tilbyder støtte til soldater, veteraner og pårørende. Veterancentret arbejder for en bred anerkendelse af de danske veteraner. Over 65 af landets kommuner har indgået en samarbejdsaftale med Veterancentret, hvis mål er at få alle landets 98 kommuner med, ligesom der også er indgået en aftale med Færøerne.

For Jannik Taanum Andersen var det en særlig glæde at være tilbage i Frederiksværk, som han lærte at kende da han kom til Søværnet i Auderødlejren tilbage i 1986.

-En opgørelse fra sidste år siger at der er 183 veteraner bosat i Halsnæs Kommune, det er måske ikke mange ud af 31.000 indbyggere, men kommunen støtter i forvejen med café og veterankoordinator, og nu kan vi intensivere samarbejdet yderligere til gavn for de mænd og kvinder, der har været i kamp for fred og demokrati i verdens konfliktramte zoner, sagde Jannik Taanum Andersen ved indgåelsen af aftalen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag.