21. oktober 2020
Den grønne affaldskano blev søsat søndag formiddag med Annemette R. Eriksen og Winnie Topp med pagaj og gribetang.
Den grønne affaldskano blev søsat søndag formiddag med Annemette R. Eriksen og Winnie Topp med pagaj og gribetang.
Foto: Thomas Quvang
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affaldskanoen indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affaldskanoen indviet

Kombiner kanoturen med gribetang og affaldssække

Halsnæs - 13. oktober 2020 kl. 11:02
Af Thomas Quvang

Det eneste der manglede var vel nok de velmente 'dyt-dyt' fra billister på vejene til de lokale affaldshelte, men i stedet var der gode grin kombineret med teamwork på vandet, da 'affaldskanoen' søndag formiddag blev indviet.

Det foregik fra campingpladsen i Frederiksværk, hvor affaldsheltenes primus motor Annemette R. Eriksen og Winnie Topp, indehaver af City Camping/Danhostel, tog 'jomfruturen' i kanalen med gribetang, net og affaldssække.

Kontorstol og indkøbsvogn

"Det var en rigtig flot tur i kanalen omringet af efterårsløv. Vi fik hilst på den ensomme moskusand, den må da savne sine venner", lydet det med et smil fra Annemette R. Eriksen efter landgangen. Hun fortæller videre:

" Vi forsøgte at trække en kontorstol og indkøbsvogn op af vandet, men det kræver flere folk i to kanoer. Men ellers en dejlig tur, hvor vi måtte pudse vores padleegenskaber af grundet stammer i vandet og nedhængende grene.
Den grønne affaldskano venter fremadrettet på Affaldshelte, der drager ud og gør godt. Husk på, at 70% af alt affald ender i vandet, så det giver mening at blive kanalræser udover grøftekantsfræser.
Tak til Halsnæs Avis og Winnie Topp for denne mulighed", sagde Annemette R. Eriksen.

Anderledes kanotur

"På sådan en eventyrlig kanotur spotter man meget i den smukke natur, desværre meget der intet har at gøre i kanalen", supplerer Winnie Topp, og hun fortsætter:

"Og det gælder om at samarbejde i kanoen, så man kan nå at fiske plastic, flasker, tøjstykker, staniol og meget andet affald op i kanoen. Det gav nogle gode grin undervejs og det kan klart anbefales, at tage på en sådan anderledes kanotur, hvor man samtidig gør noget godt for naturen", sagde Winnie Topp der i samme moment gjorde opmærksom FN´s verdensmål nummer 14:

"Hos Danhostel arbejder vi med FN´s verdensmål, og mål nummer 14 er 'Livet i havet', som har focus på at vi inden 2025 skal forhindre og reducere alle slags forurening af havet i betydelig grad. Vi skal især sætte ind mod forurening fra aktiviteter på land, heriblandt skrald og forurening med næringsstoffer".

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?