20. marts 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: A.P. Møller-fond giver millioner til bymidte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A.P. Møller-fond giver millioner til bymidte
Halsnæs - 14. september 2018 kl. 09:18
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i en økonomisk trængt tid for Halsnæs er der millionhjælp på vej til Frederiksværks bymidte. Hele 16,8 mio. kr.

Formålet med donationen fra »A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal« er at skabe en god sammenhæng mellem Krudtværksområdet og Nordtorvet, så området omkring Krudtværket bliver endnu mere levende og attraktivt.

En helt ny overgang mellem Krudtværksområdet og bymidten, en forlængelse af træbroen »Kystlinjen« og et mere åbent og indbydende område omkring krudtværket er blandt projekterne, som nu bliver mulige. Støtten er konkret øremærket til at skabe en bedre sammenhæng mellem bymidten og Krudtværksområdet og til at forbedre muligheden for at opleve historien i Krudtværket - både for de nuværende brugere af området og til at tiltrække flere turister.

- I Halsnæs ved vi, at vi skal bygge på de ressourcer, vi allerede har. Derfor er det en stor glæde, at A.P. Møller Fonden giver os en håndsrækning, der kan løfte Frederiksværk og give mulighed for nye oplevelser og stolthed i historiske rammer, siger borgmester Steffen Jensen.

Krudtværksområdet er helt centralt i Frederiksværks industrihistorie. Og Krudtværket er unikt i verden, fordi det fortæller historien om krudtproduktion fra 1760'erne til 1970'erne. Men den unikke historie, der er hele rygraden i Frederiksværk, er blevet gemt væk under en bred asfaltvej. Det skete ved opførsel af Nordcentret og anlæggelsen af Peder Falstersvej i starten af 1970'erne. Med hjælp fra A.P. Møller Fonden bringes byens DNA igen frem i lyset.

I samarbejde med Stålsat Bys arkitekter sættes arbejdet nu i gang med at konkretisere projekterne både for at kunne komme med ideer, som kan drøftes med byens borgere, erhvervsliv og foreninger, og få søgt de mange tilladelser der skal til, når man arbejder i en historisk by med fredninger og store naturværdier.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede