1. juni 2020
Aksel Verner Jørgnsen melder sig ud af Venstre efter 70 års troskab til partiet. Her ses han med det diplom, han som æresmedlem af Venstre i Halsnæs i 2005 fik overdraget. 		           Foto: Niels J. Larsen
Aksel Verner Jørgnsen melder sig ud af Venstre efter 70 års troskab til partiet. Her ses han med det diplom, han som æresmedlem af Venstre i Halsnæs i 2005 fik overdraget. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Æresmedlem melder sig ud af Venstre efter 70 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æresmedlem melder sig ud af Venstre efter 70 år
Halsnæs - 11. september 2019 kl. 04:54
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter ikke mindre end 70 år som medlem af Venstre har tidligere byrådsmedlem for partiet i Hundested Aksel Verner Jørgensen meldt sig ud i protest. Det skrev han i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis lørdag. Udmeldelsen er en følge af Lars Løkkes afgang som Venstres leder, men også i protest mod lokalafdelingen af Venstre i Halsnæs.

»Når den lokale vælgerforening, der de sidste seks år rent ud sagt har pisset på vedtægterne og og forretningsudvalg og hovedbestyrelse på landsplan gør det samme for at få myrdet Lars Løkke, så er det ikke det Venstre jeg kan se mig selv være medlem af,« skriver Aksel Verner Jørgensen i indlægget på avisens debatsider.

Udmeldingen kommer samtidig med, at formanden for Venstre i Gribskov Bjarne Pedersen har gjort det samme. Frederiksborg Amts Avis har spurgt Aksel Verner Jørgensen, hvordan han har det med at forlade et parti efter 70 år.

- Det har jeg det godt med, jeg kan ikke forlige mig med den måde de driver partiet på, svarer han.

Aksel Verner Jørgensen fylder 85 år i næste måned. Han fortæller, at han blev medlem af Venstres Ungdom for 70 år siden, i 30 år var aktiv i den lokale vælgerforening i Hundested samt i kredsen og sad 12 år som byrådsmedlem i Hundested Kommune fra 1990 til 2002. Han stoppede fordi hans kone blev syg. I 2005 blev han udnævnt til æresmedlem af Venstre, men nu melder han sig altså ud.

- Vi er i Venstre kede af, hvis Aksel vil melde sig ud. Vi har ikke fået en formel anmodning om det endnu, men ellers opfordrer vi til, at der skal ro på nu i partiet, at man tager tingene internt og ikke pisker en stemning yderligere op, siger Steen Hasselriis, formand for Venstre i Halsnæs.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?