29. januar 2020
Forfatteren Hans Hansen har taget det ny initativ sammen med bl.a. tidligere byrådsmedlem Lisbet Møller. Foto: Kenn Thomsen
Forfatteren Hans Hansen har taget det ny initativ sammen med bl.a. tidligere byrådsmedlem Lisbet Møller. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældrestyrken mobiliserer sig i Halsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældrestyrken mobiliserer sig i Halsnæs
Halsnæs - 11. september 2019 kl. 12:21
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En lille lokal gruppe af engagerede pensionister bestående af Lisbet Møller, Dorthe Jensen, Hans Hansen og Jørgen Tved tager nu initiativ til at samle og mobilisere »Ældrestyrken« i Halsnæs.

- Man hører jævnligt om samfundets "Grå Guld", og bliver således mindet om, at menneskets værdi ofte udmåles i klingende mønt. Også når årene - og måske tilmed indsigt og erfaring - hober sig op. Vi vil nu forsøge at samle det grå guld under den mere aktive betegnelse Ældrestyrken, meddeler forfatteren Hans Hansen på vegne af gruppen.

Initiativet har forbillede i Hillerød, hvor Ældrestyrken i flere år har skabt et forum , hvor inspirerende oplægsholdere har lagt op til eftertanke og

debat. I Halsnæs er det planen at mødes til arrangementer hver anden uge i dagtimerne fra kl.11-13. Mødested bliver kælderen under biblioteket i Frederiksværk, og første gang mandag 23. september bliver det med det lokale folketingsmedlem Trine Torp som gæst. Hun vil fortælle om det aktuelle arbejde i folketinget.

Tanken er at man bare møder op uden forudgående tilmelding til arrangementerne, hvor alle ældre borgere med nysgerrigheden og diskussionslysten intakt, kan flokkes om et udfordrende oplæg fra en engageret indleder.

- Emner burde det ikke skorte på. Dagligdagen er jo et evigt fletværk af fælles udfordringer, muligheder og visioner, siger Hans Hansen og tilføjer:

- Der skal nok være dem, som synes, at der allerede er rigeligt med interessegrupper, krolf, bridge og banko til pensionisttiden. Men den mere

fokuserede og inspirerede samtale og diskussion om emner, som er relevante for samfundet her og nu, er måske mere sjælden.