21. november 2017
Ældrerådets formand Poula Thrane i dialog med borgmester Steen Hasselriis ved et tidligere besøg på Arresøparken. 									Foto: Allan Nørregaard
Ældrerådets formand Poula Thrane i dialog med borgmester Steen Hasselriis ved et tidligere besøg på Arresøparken. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældreråd giver dårlig karakter til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældreråd giver dårlig karakter til kommunen
Halsnæs - 20. april 2017 kl. 09:36
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I årsberetningen for 2016 takker Ældrerådet i Halsnæs generelt for det gode samarbejde med både politikere og administration, men beretningen rummer også kritik på en række områder, og beretningen er med formand Poula Thranes egne ord ikke så positiv, som den har været tidligere.

Ældrerådet udtrykker således bekymring omkring tilsynsrapporterne fra plejecentre og hjemmeplejen, hvor man bl.a. beklager, at Embedslægens årlige uanmeldte tilsyn er nedlagt. Særligt kommunens behandling af værdighedspolitik og -pulje får kritiske ord med på vejen.

Ældrerådet mener således, at Halsnæs Kommune var længe om at udarbejde politikken og beslutte anvendelse af de knap 6,5 mio. kr., således at man først meget sent på året kunne begynde at mærke forbedringer med flere »varme hænder« på plejecentrene.

Desuden anføres det, at kommunens politikere og embedsmænd ikke alle har været lige klar over Ældrerådets rolle i det kommunale system. I forbindelse med værdighedspolitik- og -pulje er det indført i lovteksten, at Ældrerådene i Danmark ikke blot skulle høres, men medindrages i processen.

»Her oplevede vi desværre, at man var længe om at acceptere denne ændring af Ældrerådets inddragelse,« står der i beretningen, hvor det også fortælles, at Ældrerådet i Halsnæs i en karaktergivning af kommunen til Danske Ældreråd på den baggrund måtte ændre et 10-tal til et 4-tal på en skala over inddragelsen af Ældrerådet omkring udmøntningen af værdighedspuljen, hvor 10 var det bedste.

At politikere og embedsmænd ikke har været klar over Ældrerådets rolle har ifølge beretningen givet »små bølgeskulp«, som man håber vil falde til ro igen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk