22. april 2019
Daniel Simonsen sled sit første bat op i Frederiksværk Bordtennisklub, men skiftede snart til Hillerød, der er en eliteklub.
Daniel Simonsen sled sit første bat op i Frederiksværk Bordtennisklub, men skiftede snart til Hillerød, der er en eliteklub.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 år med bat ved det grønne bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år med bat ved det grønne bord
Halsnæs - 16. juli 2018 kl. 05:53
Af Niels Idskov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mange år var der brydere og roere, der erobrede medaljer til Frederiksværk, men pludselig dukkede der i halvfjerdserne nogle rigtigt skrappe bordtennisspillere op.

Mindre end 10 år efter etableringen af Frederiksværk Bordtennisklub i 1968 havde navne som Johnny Hansen og Jesper Eriksen med flere slået deres navn som talenter, der først hentede danske og andre mesterskaber om ungdomsspillere og senere som seniorer spillede op med de allerbedste - også på internationalt plan. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det var tiåret fra midten af halvfjerdserne til midten af firserne, der var klubbens store tid med op imod 70-80 medlemmer i alle aldre i aktivitet ved bordene på Magleblikskolen.

- Udover ungdommen havde vi vel seks-otte seniorhold, husker Thomas Quvang, der som dreng begyndte at spille i klubben netop sidst i halvfjerdserne - med de kendte navne som forbilleder. Thomas Quvang er i dag fortsat aktiv i Frederiksværk Bordtennisklub, bl.a. som spiller på førsteholdet i serie 1.

Frederiksværk Bordtennisklub er stiftet 15. august 1968, og runder altså nu de 50 år. Det markeres lørdag 18. august med reception på spillestedet, som nu hedder Arresødal Skole, men der skal også dystes ved det grønne bord. Der spilles fra kl. 12 en invitationsturnering med spillere fra serie 1 og opefter, dog ikke elite.

Men top-bordtennis kommer man ikke udenom, for allerede kl. 11 afvikles en opvisningskamp mellem stortalentet Daniel Simonsen og en anden elitespiller.

- Vi har forsøgt at få enten Michael Maze eller Jonathan Groth til at dyste mod Daniel, men de skal begge spille kamp i udlandet. Måske Daniel i stedet kommer til at møde en klubkammerat fra Hillerød.

15-årige Daniel Simonsen, som netop er taget til Cluj i Rumænien for at deltage både individuelt og for hold ved ungdoms-EM, indledte sin bordtennis-karriere i Frederiksværk, men det viste sig hurtigt, at han måtte videre for at pleje sit store talent.

Frederiksværk Bordtennisklub har i dag ca 30 medlemmer, herimellem blot fire ungdomsspillere, der slog deres første slag med battet for et år siden. Resten er spillere, der er 20 år eller ældre, hovedparten er over 30 år, og der er tilmeldt omkring fem hold hos seniorer og veteraner.

- Vi forsøger at skaffe flere unge til at spille og gør igen en indsats for at få medlemmer, der er omkring otte-ti år. Vi sætter plakater op på skolerne. Bordtennis taber ligesom så mange andre idrætsgrene medlemmer, men vi tror på, at der fortsat er en fremtid for spillet med den lille bold - også i Frederiksværk, siger Hanne Hansen.

Læs i dagens avis også: Ulykke bremsede tre spilleres guldhåb

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede