17. september 2019
Buslinje 327 og 326 ser ud til at blive omlagt, og rute 328 skal nedlægges. Det har fået borgere og organisationer til blækhuset. Foto: kdd
Buslinje 327 og 326 ser ud til at blive omlagt, og rute 328 skal nedlægges. Det har fået borgere og organisationer til blækhuset. Foto: kdd
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 36 høringssvar til nyt busnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

36 høringssvar til nyt busnet
Halsnæs - 23. marts 2019 kl. 11:47
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er ikke gået ubemærket hen, at Halsnæs Kommune og Movia planlægger at ændre på busnettet og spare 983.000 kr. årligt. Mens forslaget til et nyt busnet har været i høring fra 22. februar til den 15. marts er der indløbet 36 høringssvar fra borgere, Ældrerådet, Handicaprådet, Frederiksværk Gymnasium samt de fire skolebestyrelser.

- Der har været en rimelig stor interesse i forhold til, hvad man normalt kan forvente. I forhold til tidligere episoder, hvor den offentlige transport har været i høring, så har høringssvarene denne gang været mere kvalificeret og konkrete i forhold til, hvordan ændringerne berører folk, siger Jørgen Krog, planlægger i Halsnæs Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

I forslaget til det nye busnet er ringruterne sløjfet for rute 327 og 326, mens rute 328 bliver helt nedlagt. Samtidig vil der være markante ændringer for skolebustrafikken.

- Det har affødt en overvægt at negative høringssvar, sådan er det altid. Det er typisk de steder, som står til at få dårligere betjening end i dag, som har fokus i høringssvarene. Folk er jo bekymrede, hvis deres område eller hverdag bliver negativt berørt, siger Jørgen Krog.

Med høringssvarene i hånden skal byrådspolitikerne på ekstraordinære møder i både fagudvalg, økonomiudvalg og byråd på torsdag tage stilling til busnettets udformning.

Kommunen skal hvert år lave en trafikbestilling hos Movia, og det skal ske senest 1. april 2019 for, at driftsstart kan ske til skolestart efter sommerferien i august 2019.

I dag betjenes alle kommunens fire skoler - fordelt på fem adresser - med skolebusser, men den praksis bliver ændret, hvis det nye busnet vedtaget. Her er udgangspunktet, at alle børn, der kan køre med de almindelige busruter, skal gøre det. Udsigterne til at flere elever skifter skolebus ud med buskort giver bekymringer i skolebestyrelserne. Deres høringssvar går typisk på, at de frygter en dårligere service, mindre sikkerhed da der ikke er krav om siddepladser og seler til alle, mindre fleksibilitet og problemer i forhold til ringetider.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis i weekenden.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede