11. december 2017
Der bliver i følge befolkningsprognosen god plads i skolegården i 2018, hvor der ventes 1000 færre børn i Halsnæs Kommune. 	           Foto: Niels J. Larsen
Der bliver i følge befolkningsprognosen god plads i skolegården i 2018, hvor der ventes 1000 færre børn i Halsnæs Kommune. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 procent færre børn i 2028

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 procent færre børn i 2028
Halsnæs - 21. april 2017 kl. 04:00
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det lyder som en humanitær katastrofe eller plottet til dansk krimiserie, at der på 11 år forsvinder 1.000 børn fra den nordsjællandske kommune Halsnæs. I følge en befolkningsprognose, som Halsnæs Kommune selv har udarbejdet, er det sådan fremtiden ser ud. Antallet af børn i den skolepligtige alder (6-16 år) falder fra 3.927 børn i 2017 til 2.957 børn i 2028. En nedgang på 24,7 procent. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er ikke et scenarie, jeg bryder mig om, men det holder mig ikke søvnløs. Hvis vi ingenting gør, kan verden se sådan ud i fremtiden, men tingene kan nå at ændre sig, og det er absolut noget, vi skal arbejde os væk fra, siger Steen Hasselriis (V), borgmester i Halsnæs Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Han hæfter sig ved, at kommunens befolkningstal er steget tre år i træk, og slår fast, at han vil »gøre prognosen til skamme«.

Hans Oluf Hansen, der er lektor emeritus i demografi ved Økonomisk Institut, Københavns Universitet, ser kommunens befolkningsprognose som et udtryk for aktuelle landsdækkende tendenser.

- Halsnæs Kommune følger den udvikling, vi ser på landsplan. Der forventes færre børn i den skoledygtige alder, fordi fødselstallet under den økonomiske krise var lavere end nu. Nu begynder børn født dengang at komme i skole, siger han.

Prognosen skal Halsnæs Kommune bruge til at planlægge og forberede kommunens fremtidige indsats på specifikke områder som skoler, institutioner og ældre. Men det er vanskeligt at spå om til- og fraflytning, boligbyggerier samt døds- og fødselstal og flygtningestrøm 11 år frem i tiden.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk