27. maj 2019
Knud Rasmussens Hus havde 10.500 gæster i 2018-sæsonen   Foto: Kenn Thomsen
Knud Rasmussens Hus havde 10.500 gæster i 2018-sæsonen Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 21.000 har besøgt museerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21.000 har besøgt museerne
Halsnæs - 09. november 2018 kl. 04:25
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods en solrig og varm sommer med alt andet end »museumsvejr« kan Industrimuseet i Halsnæs fremvise endnu et godt besøgstal i 2018. Man når dog ikke rekorden på 22.500 fra 2017.

- I år har vi haft en vidunderlig sommer med sol og strand, og det har selvfølgelig gjort at mange har fravalgt at gå på museum, men vi ender alligevel omkring de 21.000 gæster, siger museumsleder Frank Allan Rasmussen om sæsonen i Knud Rasmussens Hus, på Krudtværksmuseet og de øvrige aktiviteter man medregner.

Det er besøg i Palæet, hvor man senest har haft udstillingen om maleren Johan Th. Lundbye og nu gør klar til den årlige juleudstilling med kalender i vinduerne, aktiveter i Arsenalet og medvirken ved arrangementer som Krudtværksfestivalen, hvor man i år åbnede en særudstilling »For enden af kanonløbet« i Trækulsbrænderiet og Svovl- og Salptermagasinet, hvor unge viste krigens grusomhed i egne kunstværker.

- Sommeren har kostet for os og andre kulturinstitutioner, men vigtigst for mig er den lange trend. Selv om det går op og ned i besøgstallet viser det at udvikllingen fra 2.800 gæster det første år i 2005 til nu, er det rigtige. Samtidig er folk parat til at købe sortimentet i vores butikker. Især Knud Rasmussens Hus er folk glade for. Udover at få god museumsoplevelse er de også parat hive pungen frem og betale 500 kr. for en bog eller måske 1000 kr. for en tupilak, siger Frank Allan Rasmussen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede