15. december 2018
Arresødal Slot overtages officielt 1. maj af OK-Fonden. Foto: Allan Nørregaard
Arresødal Slot overtages officielt 1. maj af OK-Fonden. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 18-20 boliger på Arresødal Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-20 boliger på Arresødal Slot
Halsnæs - 11. april 2018 kl. 14:25
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ligger nu fast, at OK-Fonden overtager Arresødal Slot den 1. maj. I november blev det meddelt, at den fonden havde købt slottet - bygget af Generalmajor Frederik Classen i 1773 - og ville overtage det i løbet af 2018.

Dengang hed det, at salget ikke ville få betydning for Arresødal Hospice, der anvender en del af bygningerne. Siden er der gennemført forundersøgelser, som bl.a. har handlet om at få vurderet, om andre dele af bygningerne kan indrettes til beboelse, behandling og uddannelse af mennesker med psykisk sårbarhed, som det har været ønsket af OK-Fonden, der er en non-profit omsorgsorganisation.

- Vi har gennemgået de smukke bygninger og kan nu løfte sløret for de konkrete planer. Hovedbygningen og de to fløje kommer til at gennemgå en mindre ombygning. Vi indretter 18-20 boliger med tilhørende fællesfaciliteter, så vi bliver klar til at modtage vores nye beboere sidst på året. Hospice fortsætter som lejer i de øvrige fløje. Køkkenet får udvidet kapaciteten i de kommende måneder, og OK-Fonden overtager produktionen af mad til hele det samlede Arresødal, fortæller Paul Erik Weidemann, administrerende direktør i OK-Fonden.

OK-Fonden driver i forvejen et hospice, fire psykiatriske bo- og behandlingssteder og 15 plejecentre landet over. Derudover administrerer OK-Fonden 1.300 boliger, blandt andet 480 boliger fordelt på 29 seniorbofællesskaber. Fonden køber Arresødal Slot af familien Følsgaard, der har ejet slottet siden 2003.

De gamle hovedbygninger på Arresødal Slot har stået tomme siden et privathospital på stedet lukkede i 2011.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk