5. august 2021
Hundested Sandskulpturfestival slår som en af få festivaler dørene op. I år med temaet »Jorden Rundt - Uden Grænser«. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Hundested Sandskulpturfestival slår som en af få festivaler dørene op. I år med temaet »Jorden Rundt - Uden Grænser«. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 16 kunstnere klar i sandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

16 kunstnere klar i sandet
Opdateret 08. maj 2021 kl. 10:29
Halsnæs - 05. maj 2021 kl. 16:09
Af Niels Jørgen Larsen

- Vi åbner! En god ting i øjeblikket, hvor andre melder, at de ikke åbner.

Sådan er meldingen fra Hundesteds »Mister Sandman« Christian Warrer, der på torsdag Kr. Himmelfartsdag åbner for Hundested Sandskulpturfestival, der i år kan fejre 10 års jubilæum.

Årets tema er »Jorden Rundt - Uden Grænser«. Når man ikke må rejse ud i verden, så må verden komme til Hundested, så publikum kan opleve hele verden her, slår Christian Warrer fast, og han tilføjer med et glimt i øjet som apropos til en aktuel debat:

- Man skal lægge mærke til, at det meget er billigere at parkere i Hundested havn end i lufthavnen. Det koster ikke nær så meget...

Trods rejserestriktioner på grund af Corona er det lykkedes at få de internationale kunstnere til landet, og arbejdet på sandskulptur-pladsen på havnen er i fuld gang.

I år bidrager ikke mindre end 16 kunstnere, langt flere end tidligere, så der er lagt op til en særdeles flot jubilæumsudstilling.

- Blandt kunstnerne er både gengangere og nye, samt nogle der er tilbage efter ikke at have været med sidste år. Vi kan også vise noget så usædvanligt som en dansker, Peter Busch Jensen, fortæller Christian Warrer.

Det bliver et comeback for Peter Busch Jensen, der tidligere har rejst verden rundt og lavet sandskulpturer, og kender mange af de andre kunstnere. Ved en tidligere lejlighed har han portrætteret kronprinsparret i sand.

Sandskulpturfestivalen åbner kl.10.00 på torsdag. Frem til søndag 16. maj kan se seks-syv af kunstnerne i arbejde med derss værker, mens andre har afsluttet deres arbejde.

Lige nu nærstuderes de seneste retningslinjer fra Kulturministeriet i forhold til krav om »Coronapas« eller ej, men der er med 1600 mkvadratmeter god plads på området, så de forskellige afstandsregler kan overholdes.

Sandskulpturfestivalen har åbent helt frem til afslutningen på efterårsferien den 24. oktober. Fra 13. maj til 31. august kl. 10-19 hver dag, og i den sidste periode hvor det bliver tidligere mørkt kl.10-17. Billetpris for voksne er 55 kr., børn 4-12 år 25 kr. Videre er der forskellige ordninger med grupperabat m.v.

Mere end 600.000 har gennem årene besøgt Hundested Sandskulpturfestival.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?