13. december 2017
I arkivet dukker et syv år gammel billede op af Timo Jattu fra en artikel om at dyrke undervandsjagt. Glæden for dykning eksisterer stadig, og stifteren af den nye lokalliste har planer om en storstilet marinepark blandt sine mærkesager. 						            Foto: Lars Skov
I arkivet dukker et syv år gammel billede op af Timo Jattu fra en artikel om at dyrke undervandsjagt. Glæden for dykning eksisterer stadig, og stifteren af den nye lokalliste har planer om en storstilet marinepark blandt sine mærkesager. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøradikal lokalliste klar til valg: Vil lave marinepark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøradikal lokalliste klar til valg: Vil lave marinepark
Halsnæs KV17 - 02. oktober 2017 kl. 13:54
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ud af det blå - eller måske snarere op af det blå - er en ny lokalliste dukket op i den kommunale valgkamp i Halsnæs. Timo Jattu, tidligere formand for Halsnæs Dykkerklub og passioneret undervandsjæger, har stiftet Det Miljø-radikale Parti og smider for første gang våddragten for at trække i det politiske tøj.

- Jeg har gået i meget lang tid og fulgt med i politik, men der er altid punkter, jeg ikke kan stå inde for, når jeg har kigget på de forskellige partier. I min verden er man enten enig eller ej. At blive valgt ind for et parti og så skifte til et andet er for eksempel ikke i orden, siger Timo Jattu til Frederiksborg Amts Avis.

Kommunens mest nyslåede politiker er 44 år og bor til daglig i Hundested med kæreste og børn. Han er uddannet biolog fra Københavns Universitet og har tidligere arbejdet i blandt andet Frederikssund-Halsnæs Brand- og Redningsberedskab, på Lerbjergskolen og i Halsnæs Kommune. I dag underviser han folk med kroniske skader og har derigennem en stor kontaktflade til »folk, som er ødelagt af systemet«, som han siger.

Det kommer til udtryk i mærkesagerne, som tæller bedre behandling og mindre bureaukrati på rådhuset, bedre normeringer i skoler og institutioner, mindre brug af IT i de små klasser og et storstilet projekt om en marinepark i Isefjorden, som skal lokke fiskere og godtfolk til området.

- Groft sagt skal erhvervsfiskere fiske mindre, men på sigt have mulighed for at fange flere fisk, fordi området får øget biodiversitet og større fiskebestand. Det skal stadig være tilladt med selektivt fiskeri, men området skal beskyttes mod overfiskning og der skal være kontrol med brugen af trawlfiskeri, siger han.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk