21. oktober 2018
Steen Hasselriis erkender valgnederlag. 

Foto: Kasper D. Dønbo
Steen Hasselriis erkender valgnederlag. Foto: Kasper D. Dønbo
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester erkender valgnederlag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester erkender valgnederlag
Opdateret 22. november 2017 kl. 00:18
Halsnæs KV17 - 22. november 2017 kl. 00:02
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Endnu inden alle stemmerne er talt op i Halsnæs Kommune har borgmester Steen Hasselriis(V) regnet på tallene og set skriften på væggen. Han erkender, at Venstre har tabt kampen om borgmesterposten.

arrow Læs også: SF i spidsen for miljøet

- VI har tabt valget, og jeg vil ønske Steffen hjerteligt tillykke med sejren og en fair valgkamp. Jeg ser frem til et godt og bredt samarbejde, som vi tidligere har lavet med skoleforliget, siger Steen Hasselriis fra sit kontor på valgaftenen.

Venstres kandidater har det meste af valgaftenen holdt sig bag lukkede døre, og partiet overvejer lige nu, hvordan de kan få mest muligt ud af deres stemmer. Sidste år tilbød Helge Friis(S) at indgå i en bred koalition med Venstre og Dansk Folkeparti til fordel for et par formandsposter, da han tabte kommunalvalget, og det er ikke utænkeligt, at Venstre gør det samme.

- Det kan man sagtens forestille sig, men det kræver et udspil fra Steffen. Han har rorpinden og må vurdere, hvilken retning de vil gå. Vi er åbne for forhandling, men vi kommer ikke kravlende, siger Steen Hasselriis.

Han afventer endnu de sidste resultater, inden han officielt går i salen og trykker Steffen Jensens hånd, men det ser ud til, at Venstre går tilbage på samtlige valgsteder.

I Enghaven med 0,5 procent, i Melby med 4,9 procent og 1,8 procent i Ølsted. Samtidig ser det ud til, at partiet ikke længere bliver det største i Hundested, som ellers har været højborg for Venstre.

- Det er meget overraskende, og der må være sket noget, som har påvirket folk, siger Steen Hasselriis og nævner selv diskussion om byggeriet på Nordmolen, som en sag, der kan have påvirket valget.

Borgmesteren peger samtidig på to faktorer, som han mener har haft indflydelse på valget. Det borgerlige valgforbund med Konservative og Liberal Alliance ser ikke ud til at få et mandat, og det betyder, at en masse stemmer ryger i skraldespanden. Et scenarie borgmesteren på forhånd havde frygtet.

- Samtidig ser vi en landstendens, hvor Venstre går tilbage. Det er historisk set ofte sket for det parti, som har statsministerposten, og det er også sket i år, siger Steen Hasselriis.

arrow Formandsposter til SF og Enhedslisten
22. november 2017 kl. 12:53 Opdateret: kl. 12:54
arrow Enhedslisten får formandspost: Mit hjertebarn
22. november 2017 kl. 12:40 Opdateret: kl. 12:41
arrow Nyt byråd: DF-profil mister plads
22. november 2017 kl. 10:19 Opdateret: kl. 10:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk