26. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verden har brug for farver og energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verden har brug for farver og energi

Tine Weppler er en af de mange kunstnere, der åbner døren i weekenden. Hun har en mission med sin kunst, der bliver til i galleriet i Asserbo

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:37
Halsnæs Avis - 17. maj 2017 kl. 00:00

KUNSTRUNDEN Tine Weppler er én af de i alt 84 kunstnere, der kan opleves på Kunstrundens fællesudstilling på Marienlyst Slot.
Hun er for ganske nyligt blevet optaget i den censurerede sammenslutning, men hun er absolut ingen novice som billedkunstner.
Hun er uddannet indenfor kunst og har elsket at male og lave gurer, siden hun var barn. Hun har også undervist i kunstforståelse og holder i dag kurser i kreativitet og maling til private og i virksomheder. Og hun ved, hvad hun vil med sin kunst:
"Kunst er en måde, hvorpå man kan åbne nye døre ind til folk. Billederne rammer os dybt i bevidstheden, og billederne fortæller historier til os. Jeg bruger fx min intuition hvad angår motiv og farver, men bagefter kan jeg ofte se, hvad det var, der påvirkede mig til at male netop dét billede", forklarer hun og fortsætter:
"Gennem kunsten kan vi få øjnene op for stemninger og følelser, som er svære at sætte ord på. Når folk ser det i billeder, kan de måske blive klar over følelser, som de ikke vidste, at de gik rundt med, og på den måde få et dybere indblik i sig selv."
Et kig ind i sjælen Tine Wepplers malerier kommer til verden i galleriet i Asserbo, som hun har haft i 6 år. Her slipper hun hverdagen og kontrollen; her fordyber hun sig, eksperimenterer med teknikker og materialer, og her skaber hun bl.a. abstrakte billeder, der appellerer til fantasien.
Inspirationen kommer især fra hendes relationer med andre - også når der fx er næsehorn på lærredet.
"Undervejs i processen får jeg et forhold til det, jeg maler. Jeg maler ofte dyremotiver, og de får både et køn og en personlighed i takt med, at de bliver skabt. De har altid øjne, for dem ser man jo ind i sjælen med, og jeg kan sagtens nde på at snakke lidt med dyret på lærredet", griner hun.
Netop næsehorn har en særlig plads i Tine Wepplers univers, for nok var det tilfældigt, at hun opdagede, hvor skønne deres former er at male. Men da hun så læste lidt mere om dyrene, blev den truede art et symbol for hende:
"Næsehornet udtrykker et urvæsen, der har været her i så mange år, og vi andre har været her så kort tid. Så vi skal passe på de gamle og på verden omkring os".
Energi, glæde og mod Tine Wepplers værker er kendetegnet af dynamiske penselstrøg, for bevægelse er også ét af hendes kordeord. Sportsbillederne symboliserer hendes indre energi, og nogle gange, når hun maler abstrakt, skal hun virkelig styre sig for ikke lave mennesker i bevægelse.
"Jeg vil gerne bringe energi, glæde og farve til verden. Dét er min mission, uden at jeg på nogen måde vil lyde frelst. Men jeg tror på, at hvis jeg giver noget af al min energi videre, kan jeg være med til at gøre verden til et bedre sted. Folk må gerne få lyst til at vise nye sider af sig selv - fx ved at turde at hænge et farverigt billede op på en hvid væg."
Faktisk kan man låne Tine Wepplers billeder med hjem i to måneder, så der er god tid til at nde ud af, om motivet, farverne og størrelsen passer. Det gør hun, fordi det vigtigste er, at folk bliver glade:
"Folk kan godt være lidt forsigtige, men når de får lov at låne værket med hjem, får de lidt mere ro på og bliver lidt modigere. Og jeg får masser af gode tilbagemeldinger", fortæller hun.
Det gør hun også for sine videoer på YouTube, hvor hun fx viser sin maleproces, forklarer et abstrakt maleri eller guider seeren til, hvordan man bedst maler med gult.
Tine Weppler har en fortid på Gyldendal, og hun er meget bevidst om både markedsføring og de digitale og sociale platforme.
"Der er mange, der 'liker' og skriver positive kommentarer, og udover at give brugerne noget, så betyder det selvfølgelig også, at jeg kommer bredere ud; at folk, der ikke kendte min kunst, måske får øjnene op for mig."
Tine Weppler glæder sig til at vise sit galleri frem 19.-21. maj og til at tale om kunst face to face med de besøgende.
"Jeg kunne godt tænke mig at blive spurgt, hvordan de selv kommer i gang med at male. Jeg er også uddannet formningslærer, så jeg kan give nogle råd til det, og jeg tror, at mange kunne have glæde af at udtrykke sig igennem kunst. Hvor skal man starte? Jo fastere rammer du har, jo lettere er det faktisk at være kreativ", forklarer hun.
"De må også gerne spørge, hvad der inspirerer mig. For det er netop at kunne skabe glæde, at kunne give energi videre. Det inspirerer mig, når nogen fortæller mig, at mine billeder skaber historier for andre. Det vil jeg gerne fortælle om."

Der er Åbne Døre hos Tine Weppler, Niels Brynildsvej 8, Frederiksværk, 19. - 21. maj kl. 11-17

Fællesudstillingen, Marienlyst Slot, Marienlyst Alle 32, Helsingør, er åben kl. 11-17 frem til 21. maj

Halsnæskunsntere som udstiller på Marienlyst Slot og har Åbne Døre:
Annette Beier
Liisberg Birgit Langborg
Birgitte Hamilton
Bodil Sylvest Bell
Carsten Dahl
Gertrud Oxenvad
Hanne Melbye
Helle Groth
Inge Albertsen
Jane Balsgaard
Jens Brammer
Kamma Kaae
Kirsten Herse
Krista Rosenkilde
Lene Dahl
Lilli Larsen
Rie Lykke
Robert Mclean
Thora Finsdottír
Tina Bendz
Tine Weppler
Torben Jespersen
Winnie Dolva

Læs mere på www.kunstrunden.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?