28. september 2020
Endelig tegning af Kregmekrydsets udformning. Grafik: vd.dk
gallery icon

Se billedserie

Endelig tegning af Kregmekrydsets udformning. Grafik: vd.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejprojekt: Kregmekryds sendt i udbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejprojekt: Kregmekryds sendt i udbud

Forventet byggestart i september

Halsnæs Avis - 05. august 2020 kl. 14:45
Af Anders Nordstrand

Fra september er der udsigt til et større vejarbejde i Kregme, når Vejdirektoratet sætter gang i ombygningen af Kregmerundkørslen. Arbejdet forventes at vare op til ½ halvt år.

"Projektet med ombygning til lysreguleret kryds er sendt i udbud med frist den 17. august, senere på måneden eksproprieres arealer, og vi regner med at entreprenøren går i gang omkring den 1. september," fortæller projektleder Dorthe Hvid, Vejdirektoratet.

Som billedmaterialet viser, udstyres lyskrydset med to lige ud-baner foruden svingbaner på Hillerødvej, mens der fra Frederikssundsiden bliver tale om to spor ind i krydset. Vejen Gydens til- og frakørsel sker til Frederikssundsvej.

Projektmaterialet på 53 sider rummer en del detaljerede tekniske illustrationer om bl.a. vejføringer, lyssignaler og brolægning samt et afvandingssystem med tilslutning til et særligt regnvandsbassin på en mark ved krydset.

Yderligere materiale omfatter også planer om trafikafvikling i vejarbejdets forskellige faser, herunder periodevis spærring af Frederikssundsvej ved selve krydset, hvilket vil sige at trafik på nogle tidspunkter skal ledes via Ølsted. Det fremgår også, at mindst et spor i hver retning holdes åbne på Hillerødvej, mens ombygningen står på.

Skilte vil oplyse om evt. omkørsler eller andre trafikale forhold nogle dage før ændringerne træder i kraft.

"Vi har lavet nogle oplæg om trafikafviklingen i de forskellige faser, men det kan være op til entreprenøren at afgøre, hvad der er praktisk muligt og fungerer bedst, efterhånden som ombygningen skrider frem," supplerer projektlederen i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets rådgivere i projektet har tidligere regnet ud, at ombygning til lyskryds vil reducere kødannelsen i myldretiden fra ca. fire kilometer til nogle få hundrede meter.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?