1. april 2020
Her var det nær gået helt galt, da en vanvidsbilist foretager overhaling i vanvittig fart og for fuldt optrukne linjer. Skærmdump fra den videooptagelse, som et kamera i Johnnie Steenbergs lastbil har foretaget.
Her var det nær gået helt galt, da en vanvidsbilist foretager overhaling i vanvittig fart og for fuldt optrukne linjer. Skærmdump fra den videooptagelse, som et kamera i Johnnie Steenbergs lastbil har foretaget.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se videoen: Vanvidsbilister filmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se videoen: Vanvidsbilister filmet

To bilister kørte som vanvittige torsdag eftermiddag på hovedvejen mellem Helsinge og Frederiksværk - et mirakel at der ikke skete en alvorlig ulykke

Halsnæs Avis - 14. februar 2020 kl. 15:21
Af Kim Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Har lige mødt to biler, der kører som sindssyge ved Karsemose mod Vinderød De overhaler indenom, kører om kamp mellem heller osv. Pas på jer. Den ene var en bordeaux farvet bil, den anden vist nok sølvgrå. Ved Sandet kommer den røde i høj fart bag ved mig. Jeg kører lidt til siden, og her vælger de begge to at overhale mig ved siden af hinanden. Den grå bliver i modsatte side af vejen mod trafikken, ved købmanden kommer en helle, og her kommer der modkørende, der måtte undvige for den grå. Pyha, heldigvis gik det godt denne gang... Men hvad med næste gang?"

arrow Læs også: Vandvidskørsel afventer en ledig efterforsker

Sådan skrev Maj Britt Munch, Liseleje, torsdag eftermiddag i Facebook-gruppen "Halsnæs Hjælp Hinanden".

Lidt senere bliver der i Facebook-tråden lagt en video på med en optagelse af de to vanvidsbilister. Optagelsen er lavet kort tid før Maj Britt Munchs oplevelse.

Optagelsen viser en bilist i en sølvgrå bil foretage en overhaling i vanvittig fart og for fuldt optrukne linjer i en blød vejkurve med dårlige oversigtsforhold. Et frontalt sammenstød med en modkørende bil undgås med nød og næppe, idet den modkørende bil når at trække lidt til siden, og vanvidsbilisten samtidig, og i sidste øjeblik, når at trække sin bil ind til højre foran den lastbil, han overhaler.

Rebekka Phoebe Schacht, Frederiksværk, sidder i den bil som er meget tæt på at blive påkørt frontalt af vanvidsbilisten. Hun skriver på Facebook:

"De var ved at ramme mig og min kæreste - vi var i den bil, der skulle undvige. Vi har det helt fint, er bare lidt rystede selvfølgelig. Vi skulle lige samle os bagefter. Helt sindssygt, at folk kan køre sådan."

To kameraer i lastbilen

Optagelsen af den hasarderede overhaling, som var tæt på at gå helt galt, er lagt på Facebook af lastbilchauffør Johnnie Steenberg (også kaldet Collina). Han har to såkaldte ds cam's i sin lastbil, der optager automatisk, når han kører, fortæller han til Halsnæs Avis.

"Jeg var dybt rystet i går (torsdag, red.). Det er fuldstændig vanvittigt at overhale for fuldt optrukne linjer, og så med den fart," siger han og oplyser videre, at der var tale om en sølvfarvet BMW 530D.

Johnnie Steenberg har sendt sin optagelse til Nordsjællands Politi og håber det kan medvirke til at få sat en stopper for så vanvittig kørsel, inden det går helt galt.

På optagelsen fra Johnnie Steenberg ser man også den tidligere omtale bordeaux farvede bil overhale for fuldt optrukne linjer - men heldigvis uden modkørende bilister.

Flere vanvidsbilister

Det er i øvrigt ikke første gang, at Johnni Steenberg 'fodrer' politiet med en optagelse af vanvidskørsel:

"Den 28. november lavede jeg optagelse af en rød Toyota, der ved St. Lyngby overhalede fire biler, plus mig, for fuldt optrukne linjer. Jeg gav ham så det lange lys, hvorefter han stoppede, steg ud af bilen og kom over og truede mig. Det blev også optaget, men der var desværre ikke lyd på," fortæller Johnni Steenberg. Han oplyser, at politiet fik fat i denne bilist - der også blev tiltalt for trusler.

Torsdagens to vanvidsbilister er tilsyneladende ikke de eneste, som gør de lokale veje usikre. Dorthe F. Andersen skriver således i Facebook-tråden:

"I går (onsdag, red.) var det en sort Mercedes, der blæste i fuldstændig sindssyg fart indenom ca. 10 biler. Den kørte på cykelstien - langs Arresø - på vej ind i Kregme byzone. Det er så hjernedødt, som de kører.."

Halsnæs Avis har været i kontakt med Nordsjællands Politi for at høre, om de kan bruge optagelser, som den Johnnie Steenberg har indsendt, til noget. Men det var fredag eftermiddag ikke muligt at træffe nogen, som kunne udtale sig i sagen.

arrow Politiet vil tjekke video af vanvidsbilister
25. februar 2020 kl. 13:07 Opdateret: kl. 13:08
arrow Nettet strammes om de to vanvidsbilister
17. februar 2020 kl. 15:03 Opdateret: kl. 15:03