8. juli 2020
Besøgsregler på plejecentre var et af de debatterede emner, da byrådet 'optrådte' torsdag aften i Gjethuset foran en snes tilhørere.
Besøgsregler på plejecentre var et af de debatterede emner, da byrådet 'optrådte' torsdag aften i Gjethuset foran en snes tilhørere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-forslag om friere besøgsregler blev nedstemt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-forslag om friere besøgsregler blev nedstemt

Lempede vilkår for pårørendes besøg på plejecentre

Halsnæs Avis - 26. juni 2020 kl. 09:10
Af Anders Nordstrand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Restriktioner for pårørendes besøg på de kommunale plejecentre har længe været et omdiskuteret emne, og det var det bestemt også på byrådsmødet torsdag aften i Gjethuset, hvor Venstre stillede forslag om nogle friere regler.

Susan Eirfeldt (V) argumenterede for, at udebesøg på kommunens plejecentre kan ske, uden at en medarbejder er tilstede, med mindre der er plejefaglig grundlag eller eget ønske om det modsatte, lige som udebesøg på kommunens plejecentre skal være muligt alle ugens dage og i den tid, der ønskes.

Venstres byrådsgruppe stemte for sammen med Walter Christophersen (O), mens 14 stemte imod: Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Gitte Hemmingsen (O).

Tidsbegrænsning fjernes

Inden mødet med afstemning om Venstres forslag havde kommunens
kriseberedskab udsendt nye retningslinjer med en stribe lempelser i forhold til de nuværende vilkår, bl.a. at tidsbegrænsningen på 1-2 timer pr. besøg fjernes, udebesøg kan finde sted fire dage om ugen kl. 10-15, mens besøgstiden udvides kl. 10-19 tre dage. Ifølge regelsættet skal hente/bringetid fortsat aftales af hensyn til klargøring og modtagelse. Hvis beboere ikke kan få udebesøg, er det muligt at aftale besøg i beboerens egen bolig.

Det er begrundet i nogle sundhedsfaglige vurderinger, og på byrådsmødet argumenterede borgmester Steffen Jensen (A) for nogle valg, hvor tryghed og sikkerhed for sårbare borgere har høj prioritet.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?