10. august 2020
Syv redningsaktioner på en dag ved bølgebryderne på Liseleje strand. Arkivfotoi
Syv redningsaktioner på en dag ved bølgebryderne på Liseleje strand. Arkivfotoi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Syv badegæster reddet i land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv badegæster reddet i land

Trodsede høje bølger og advarselsflag

Halsnæs Avis - 31. juli 2020 kl. 10:55
Af Anders Nordstrand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er igen udsigt til smult vande ved badestrandene efter nogle dage med kraftig blæst og røde flag på livredderposterne. Men det har været nogle travle dage med alvorlige episoder strandene, konstaterer cheflivredder John Mogensen, Nordkystens Livredningstjeneste.

"Ud over den alvorlige ulykke med tre badende børn i Hornbæk tidligere på ugen, har der også været travlhed på flere af Nordkystens livredderposter. Særlig slemt var det i Liseleje i tirsdags, da syv personer på en enkelt dag måtte reddes i land, efter at de havde badet ved bølgebryderne," fortæller John Mogensen.

"Ved kraftig blæst fra vest kan vandet se mere roligt ud ved bølgebryderne i Liseleje, men der er til gengæld kraftig understrøm i vandet, og det førte de badende ud ad. Det kan godt udløse nogle paniksistuationer, men de var heldige at blive opdaget i tide og kunne reddes sikkert i land," fortsætter cheflivredderen, der også oplyser at livredderne på de blæsende dage brugte en del tid på at rådgive badegæster, som insisterede på at komme i vandet trods bølger og hestehuller med stærk havstrøm.

"Vi kan ikke lægge folk i benlås og forhindre dem i at bade, men opfordre til at de overvejer det grundigt og bade inden for det afgrænsede område ud for livredderhuset, hvis badegæsterne absolut insisterer på en tur i bølgerne," slutter han med udsigt til en mere rolig weekend, dog med mulighed for andre udfordringer på grund af den varslede fralandsvind: Brandmænd i vandet og SUP-sejlere, som kan drive ud på åbent hav.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?