23. april 2021
Anne Leonora Blaakilde, yogalærer, næsten uddannet naturterapeut og mangeårig  kulturforsker med speciale i sundhed, tilbyder natur- og yogaoplevelser i Halsnæs
Anne Leonora Blaakilde, yogalærer, næsten uddannet naturterapeut og mangeårig kulturforsker med speciale i sundhed, tilbyder natur- og yogaoplevelser i Halsnæs
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sanse og yogaoplevelser i naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sanse og yogaoplevelser i naturen

Firmaet Blaakildes er flyttet til Liseleje og gør brug af naturens helende kræfter

Halsnæs Avis - 12. juli 2020 kl. 08:45
Af Thomas Quvang

Har du også hørt i medierne om begreberne 'natur som medicin', 'naturterapi' og 'skovbad'?. Og er du nysgerrig efter at prøve noget lignende?.
Det kan du nu her i Halsnæs Kommune.

Kulturforsker, yogalærer og snart naturterapeut Anne Leonora Blaakilde er flyttet til Liseleje og har startet firmaet Blaakildes, der tilbyder sanse-og yogaoplevelser i naturen, blandt andet i Asserbo og Liseleje.

”Jeg har arbejdet som kulturforsker med speciale i humanistisk sundhed ved forskellige danske universiteter i mange år", siger Anne Leonora, som nu er deltidsansat som lektor ved RUC ved Center for Sundhedsfremmeforskning. Hun fortsætter:

"Efter en livskrise tog jeg nogle nye skridt for at prøve at hele mig selv. Jeg blev vinterbader og issvømmer, tog et kajakcertifikat og begyndte at dyrke yoga, som jeg havde været glad for i min ungdom. Det lindrede alt sammen, og så opdagede jeg, at det især hjalp på humøret at gå til yoga, for når der var ferielukket, blev humøret dårligt igen", siger Anne Leonora.

Naturen giver ro

"Jeg mærkede også, hvordan kroppen nyder at blive rørt på netop den blide måde, som yogaen tilbyder. Derfor bestemte jeg mig for at blive yogalærer. Undervejs blev jeg inspirereret til andre former for heling af sjæl og krop, og derfor begyndte jeg også en uddannelse som naturterapeut på et institut, der er startet af Lasse Thomas Edlev, som man lige nu kan se i Lægens Bord i tv", fortæller Anne Leonora.

"Naturen har jeg altid elsket, men under min krise mærkede jeg også, hvordan det at være ude og afprøve egne grænser gør en stærkere, men også at det at lytte, sanse, respektere og lære af naturen giver ro og fred i sindet. Så det vil jeg gerne give videre til andre".

Den spirituelle side

Tilbudet fra Anne Leonora Blaakilde er en kombination af naturoplevelser, sanseøvelser og grøn yoga udendørs. Hun uddyber:

"Jeg tror, vi alle har mere brug for naturens helende kræfter. Det viser den nyeste forskning også, hvad enten det er mental sundhed, stress, hjerteproblemer, diabetes, kræft eller trivsel i al almindelighed. Der er altså sundhedsvidenskabelig evidens for det, og hvis man er lidt til den spirituelle side, kan man også få glæde af den følelse af storhed, som naturen giver os små mennesker i en kaotisk verden", afslutter Anne Leonora Blaakilde.

Firmaet Blaakildes afholder forskellige kortere arrangementer i naturen her i området, og der er også heldagsarrangementer ved sheltere i skove rundt om i Nordsjælland.

På hjemmesiden Blaakildes.net kan du finde program, kalender og flere oplysninger. Du kan også følge facebook-siden Natur&yoga.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?