10. august 2020
Kystlivredderen Steffen på badestranden i Trekanten. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Kystlivredderen Steffen på badestranden i Trekanten. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rødt flag = livsfare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rødt flag = livsfare

Udsigt til mere blæst og dermed skærpede forhold på badestrandene

Halsnæs Avis - 29. juli 2020 kl. 10:23
Af Anders Nordstrand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Havet tilgiver ikke uansvarlighed eller uopmærksomhed," lyder det fra kystlivredder Steffen Mattrup Lund-Hansen og minder om at de røde advarselsflag og livredderområdernes afgrænsninger på badestrandene ikke er for sjov.

"Vi har haft 15-20 blæsende dage med røde flag ved livredderposterne, og det er usædvanligt mange. Sidste uge var advarselsflagene oppe flere dage i træk på grund af bølger og strøm - de røde flag kommer sikkert op igen denne uge," melder livredderen og repeterer, at de røde flag fortæller, at badning frarådes og kan være forbundet med livsfare, lige som de gul-røde flag på strandene signalerer livredderområdets afgrænsning.

"Vi kan ikke hindre, at der bades, men vi appellerer til at det på dage med rødt flag sker ved det afgrænsede område ved livredderposten, så vi nemmere kan holde holde øje og komme til undsætning. Det er en god idé at orientere sig på stedet og tale med livredderen før turen i bølgerne. For eksempel var der sidste uge en ældre fyr, der insisterede på at komme i bølgerne ved Stængehus. Han kom ikke langt ud og måtte hjælpes i land fra første revle," fortsætter livredderen.

SUP-sejlads er blevet populært, men livredningstjenester landet rundt har advaret om faren for at drive til havs, især når vinden blæser fra land.
"Jeg mener ikke, at vi har haft uheldige episoder her i Halsnæs, men andre steder på Nordkysten er SUP-sejlere reddet i land, efter de er drevet til havs på grund af både vind og strøm. Stand Up Paddle er mega fedt og god træning af kondition og balance, men det er samtidig et vindfølsomt fartøj, og mange glemmer vist, at der er krav om redningsvest," siger Steffen Mattrup Lund-Hansen og konkluderer, at der har været ekstra at holde øje med denne badesæson:

Den nye livredderpost i Lynæs har undsat kitesurfere i godt 15 tilfælde, og i weekenden har helårsbadere i Hundested været på kursus i badesikkerhed, da det er sket, at selv erfarne svømmere er blevet trukket af sted af kraftige vandstrømme ved revlerne.

Tjek den aktuelle status på strandene: www.dnl.dk/strande

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?