6. august 2020
Kieler Arkitekters boligprojekt i Lynæs er rettet til ud fra en stribe natur- og miljøhensyn.
Kieler Arkitekters boligprojekt i Lynæs er rettet til ud fra en stribe natur- og miljøhensyn.
Foto: Anders Nordstrand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rækkehuse blandt beskyttede dyrearter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rækkehuse blandt beskyttede dyrearter

Lokalplan på vej for rækkehuse i Højbjerg-området

Halsnæs Avis - 10. januar 2020 kl. 10:12
Af Anders Nordstrand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Projektet med byggeri af rækkehuse med 59 boliger i Højbjergområdet er videre til næste fase med godkendelse af den endelige lokalplan.
Udvalget for miljø og plan har sagen på dagsordenen næste uge, og af teksten fremgår det, at der skal tages nogle natur- og miljøhensyn i forbindelse med byggeriet i Lynæs:

I området ligger en sø, som er omfattet af Naturbeskyttelseslovens §3, og der er registreret fredede og beskyttede dyrearter, hvor af nogle er beskyttet af EU-direktiv: "Denne status kræver, at der tages særligt hensyn til arternes leve- og ynglesteder. Det har betydet, at projektet er tilpasset for at sikre dette."

Bebyggelsens fælleshus er derfor flyttet længere væk fra søen, og der er skabt en grøn korridor mellem søen og skoven mod nord.

Der er også peget på udfordringer i forbindelse med afledning af regnvand fra området, når vandet afledes direkte til Ullerup Å og et regnvandsbassin, I høringsfasen har bl.a. Fritidshaveforeningen OF Lynæs haft nogle bemærkninger om afledning af regnvand og risiko for oversvømmelser i haveforeningen, lige som DN Halsnæs har gjort opmærksom på nogle miljø- og naturhensyn i forbindelse med byggeriet af de 59 boliger.

Kieler Arkitekter står bag projektet med bæredygtigt byggeri tæt på naturen, og grundsalget er betinget af lokalplanens godkendelse, fremgår det af dagsordenen til udvalgsmødet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?