9. august 2020
Den bjærgede passager (en af beredskabets egne dykkere) bæres ombord på færgen efter redning. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.
Den bjærgede passager (en af beredskabets egne dykkere) bæres ombord på færgen efter redning. Foto: Kenneth Jensen, Frederikssund Kommune.
Foto: Kenneth Jensen kennethjensen.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øvelse på færge: Mand over bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øvelse på færge: Mand over bord
Halsnæs Avis - 15. juli 2020 kl. 14:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

beredskab Tirsdag aften 14. juli afholdt mandskabet på M/F Columbus og Frederiksborg Brand og Redning øvelse på færgeruten mellem Kulhuse og Sølager.

Hvert år holdes øvelse med det formål at forberede sig på de forskellige ulykker, der kan opstå på færgen - men også skibets evne til at assistere ved eventuelle ulykker på fjorden.

Samtidig trænes naturligvis samarbejdet mellem færgens og beredskabets mandskab.

Årets øvelse gik ud på, at en passager var faldet over bord, og skulle bjærges og afleveres på færgen af bådberedskabet fra Frederikssund.

"Øvelsen gik helt som den skulle, og der var stor tilfredshed med resultatet både fra færgens og beredskabets side. Så endnu engang blev det bevist, at sikkerheden er i top på den lille færge," skriver Frederikssund Kommune på sin hjemmeside.

Færgen er bygget af stål i 1947 på Frederiksstad Mekaniske Værft og sejlede under norsk flag indtil 1962, hvor skibet blev solgt til Danmark, hvor skibet blev ombygget og omflaget til sejladsen mellem Kulhuse havn og Sølager.

Kulhusefærgen M/F Columbus kan rumme otte personbiler 70 passagerer.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?