18. september 2020
Anders Thomas Jensen (i blå skjorte) flankeret af en stribe kendte skuespillere: Nicolas Bro, Lars Brygman, Mads Mikkelsen m.fl.
gallery icon

Se billedserie

Anders Thomas Jensen (i blå skjorte) flankeret af en stribe kendte skuespillere: Nicolas Bro, Lars Brygman, Mads Mikkelsen m.fl.
Foto: Anders Overgaard/Zentropa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny stjernebesat komedie af Anders Thomas Jensen er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny stjernebesat komedie af Anders Thomas Jensen er på vej

Den Oscar-vindende frederiksværker instruerer igen Mads Mikkelsen og Nikolai Lie Kaas

Halsnæs Avis - 22. januar 2020 kl. 11:40
Af Anders Nordstrand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Filmmanden Anders Thomas Jensen fra Frederiksværk har for længst slået sit navn fast som manuskriptforfatter og instruktør, men det er efterhånden nogle år siden, han selv har siddet i instruktørstolen.

Sidst var det filmen Mænd og Høns fra 2015, og nu har han sat gang i optagelserne til filmkomedien Retfærdighedens Ryttere med premiere sidst på året. Rollelisten er igen stjernebesat med skuespillere som Mads Mikkelsen, Nikolai Lie Kaas og Lars Brygman, som søger retfærdigheden efter en tragisk togulykke, hvor det i første omgang ligner tilfældigheder, men senere står det klart, at det måske var et nøje orkestreret attentat.

Det lyder måske ikke så komedieagtigt, men hvis vi kender Anders Thomas Jensen ret, så kan selv forbryderiske kroejere, grønne slagtere med hang til kanibalisme eller sandhedsfornægtende præster være temmeligt komiske, når 'AT' skriver plot og replikker.

"Anders Thomas Jensens nye komedie er en moderne fabel om fællesskab, universets tilfældigheder - ja, selve livets mening," hedder det i oplægget til filmen, der har premiere 25. december.

Anders Thomas Jensen lagde grunden til sin filmkarriere på Frederiksværk Gymnasium i 1980erne, da han sammen med vennen Tomas Villum eksperimenterede i skolens videoværksted og senere tog springet til store filmproduktioner. Kortfilmen Valgaften vandt en Oscar i 1999, og året efter skrev og instruerede han debutfilmen Blinkende Lygter med blandt andre Mads Mikkelsen og Nikolai Lie Kaas på rollelisten. Film som Mifunes Sidste Sang, Brødre, Hævnen, Den Skaldede Frisør og Skammerens Datter har Anders Thomas Jensen også leveret manuskripter til.

Plottet

Zentropa om handlingen i den nye film: Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevidst om, nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?