25. oktober 2020
nordsjaellands_ukrudt_forside
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny barsk bog: Unge på kanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny barsk bog: Unge på kanten
Halsnæs Avis - 25. september 2020 kl. 16:14
Af Anders Nordstrand

Så er der en ny barsk bog på vej fra 26-årige Laura Helena Pimentel da Silva, der for et par år siden debuterede med den selvbiografiske Kommunebarn om hendes opvækst med svigt og seksuelt misbrug i Frederiksværk.

Hun har siden udgivet flere biografier og debutterer nu i YA-ungdomsgenren med romanen Nordsjællands Ukrudt, der handler om unge på kanten, inspireret af Nordkraft og forfatterens egne oplevelser med 'Kongernes Nordsjælland'.

”Drømme er ikke tilladt, hvor ukrudt gror og janteloven hersker. I Frederiksværk skal man fandeme ikke tro, at man er noget. Især ikke, at man er bedre end andre,” fortæller hun om handlingen i bogen, hvor tre unge mennesker møder hinanden på et afvænningsprogram i Nordsjælland.

De repræsenterer vidt forskellige samfundslag, men deres historier fletter sig ufrivilligt sammen og ændrer livet for dem alle. Mads er en ung hårdkogt fyr, der har en fod i de forkerte kredse. Han har udskiftet sin forræderiske biologiske bror, Dennis, med fuldbyrdede Bandidos MC-medlemmer, som han nu kalder for sine brødre.

Et skuddrama mellem ham og Dennis’ bande, Loyal to Familia, sender skæbnen i en ny retning. Olivia er lige så farlig som hun er smuk. Hun har hang til MDMA og technofester, og snart kan det ikke blive vildt nok for hende.

Laura Helena Pimentel da Silvas kom i midt-90erne fra brasilianske Belém Pará til Frederiksværk med familien. Hun blev senere fjernet fra familien, anbragt og havnede selv i misbrug, hvilket hun også kommer ind på i bogen Kommunebarn.

Ved siden af forfatterkarrieren er hun er nu frivillig i De Anbragtes Vilkår og holder foredrag for at udbrede viden om anbringelser: ”At give en stemme til dem, der ellers ikke bliver hørt, er noget, der står mit hjerte meget nært.”

Nordsjællands Ukrudt udkommer den 31. oktober på forlaget Brændpunkt.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?