6. august 2020
En duft af friskbagt brød i Hillerød på tirsdag kl. 15-17
En duft af friskbagt brød i Hillerød på tirsdag kl. 15-17
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mød madskolens elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mød madskolens elever

Virksomheds kickoff af Projekt Madskolen i Halsnæs og Hillerød kommuner

Halsnæs Avis - 11. januar 2020 kl. 08:00
Af Thomas Quvang
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På tirsdag den 14. januar kommer der til at dufte ekstra meget af friskbagt brød i Hillerød.
Her afholder Halsnæs og Hillerød Kommuner sammen med Meyers Madhus og konsulentvirksomheden A2B et Virksomheds-kickoff for projektet Madskolen, der handler om at finde nye veje til at få personer med kognitive handicap i job i fødevarebranchen.
Det foregår kl. 15-17 på Erhvervskolen Nordsjælland, Milnersvej 48 i Hillerød.

Eventen handler om, at lokale virksomheder fra fødevarebranchen bliver præsenteret for muligheden for at få en af eleverne i Madskolen i praktik og samtidig møder eleverne og får et indblik i, hvad de lærer på Madskolen. Derfor vil eleverne være medværter til eventen, hvor de sammen med Meyers Madhus blandt andet står for en bageevent, hvor der både skal æltes deje og snurres kanelsnurrer.

Borgmesteren i Hillerød Kommune, Kirsten Jensen, holder tale, og der vil være mulighed for at høre meget mere om det nytænkende projekt Madskolen.

Hvad er Madskolen

Madskolen er et forløb over 26 uger, hvor mennesker med kognitive udfordringer præsenteres for konkrete arbejdsopgaver og situationer knyttet til fødevarebranchen.
De trænes i mad-faglige, praktiske, personlige og sociale kompetencer af undervisere fra Meyers Madhus og A2B, og de bliver introduceret til jobmulighederne inden for fødevarebranchen.

Gennem13 ugers praktisk undervisning trænes deltagerne i arbejdskultur og konkrete situationer knyttet til fødevarebranchen. Undervisningens temaer har en faglig, praktisk dimension, og motiverer og vækker passion for mad og måltider - lige fra vejen til velsmag, værtskab og det gode brødhåndværk til indkøb og planlægning.

Sideløbende med den praktiske del får deltagerne målrettet social og personlig opkvalificering. Træningen kulminerer med, at deltagerne er værter for en restaurantaften.

Med et OCN-bevis i hånden, som bekræfter deres nye kompetencer, fortsætter deltagerne i 13 ugers beskæftigelse på særlige vilkår, praktik, fleksjob eller evt. uddannelse, med løbende støtte fra socialfagligt personale fra A2B.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?