18. september 2020
Der er sat midlertidigt stop for omdiskuteret forslag om mimrekortet. Arkivfoto
gallery icon

Se billedserie

Der er sat midlertidigt stop for omdiskuteret forslag om mimrekortet. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mimrekort-ommer udløser lettelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mimrekort-ommer udløser lettelse

Forslag trækkes tilbage efter massiv kritik

Halsnæs Avis - 22. januar 2020 kl. 09:00
Af Anders Nordstrand
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

"Tænk at det kan lykkes at få en mastodont som DOT til at flytte sig, og give alle os pensionister ret i, at det de havde gang i, nemlig at udfase pensionistkortet, var og er en fuldstændig urimelig beslutning," fortæller en lettet John Gudmandsen, Frederiksværk, efter at DOT (Din Offentlige Transport) tirsdag meddelte, at forslaget om nye takstordninger for pensionister foreløbig trækkes tilbage.

John Gudmandsen har lige som mange andre pensionister og ikke mindst Ældre Sagen kritiseret, at afskaffelsen af det nuværende mimrekort for pensionister vil udløse markante takststigninger for en stor gruppe af ældre. Der blev også slået på, at den nye ordning kunne ramme skævt, alt afhængig af hvor man bor på Sjælland.

Reform og udfasning

Tirsdag kunne Movias bestyrelsesformand Kirsten Jensen så meddele, at DOT indfører pensionistreformen i faser og udskyder lancering i kølvandet på kritikken.

"Det gør ondt at læse om eksempler på borgere, der får over 400% dyrere rejser med den kollektive transport, og det hjælper ikke, at konsekvensberegningerne af reformen er meget komplekse. Debatten gør indtryk på Movias bestyrelse og parterne i DOT," fortalte hun i en længere pressemeddelse og gjorde samtidig klart, at der er tale om en bunden opgave med takstreform på sigt.

Balanceret løsning

Men det meget omdiskuterede forslag er altså trukket tilbage indtil videre, og det glæder Halsnæs byråds mand i Movias repræsentantskab, Thomas Møller Nielsen (V).

"Det er fint at sparke forslaget til hjørne, da den nye ordning så ud til at ramme skævt og gøre det relativt dyrt for nogle svage grupper af ældre at bruge offentlig transport. Nogle pensionister ville få fordele af den nye ordning, mens andre ville opleve ulemper. Det må være målet at skabe en mere balanceret ordning," siger Thomas Møller Nielsen.

DOT består af trafikselskaberne Movia, DSB og Metroselskabet, der oprindeligt havde lagt op til takstændringer til sommer, men på baggrund af kritik og konsekvensberegninger udskydes processen og der arbejdes for en ændret model.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?