28. maj 2020
Det plejer at myldre med mennesker i påsken på Hundested Havn, men i år var der næsten mennesketomt (foto). Men nu er corona-restriktionerne lempet, og havnelivet er begyndt at blomstre igen. Arkivfoto: Jan Stephan.
gallery icon

Se billedserie

Det plejer at myldre med mennesker i påsken på Hundested Havn, men i år var der næsten mennesketomt (foto). Men nu er corona-restriktionerne lempet, og havnelivet er begyndt at blomstre igen. Arkivfoto: Jan Stephan.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lys for enden af coronakrisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lys for enden af coronakrisen

Forsigtig optimisme på Hundested Havn - der er atter kommet liv på havnen, og der er håb om, at noget af det 'forsømte forår' kan indhentes

Halsnæs Avis - 22. maj 2020 kl. 11:55
Af Kim Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HUNDESTED Det har været lidt trist at bevæge sig rundt på Hundested Havn dette forår, hvor det meste har været lukket ned som følge af coronarestriktioner. Men nu blomstrer havnelivet igen, og den lidt dystre stemning er som blæst væk.

arrow Læs også: Efter corona: Behov for ny turismestrategi?

"Uvisheden har været det værste," siger havnefoged Søren Brink og fortsætter:

"Både færgen, restauranter og caféer har mistet penge, men der er håb om, at noget af det tabte kan indhentes. I går (Kr. Himmelfartsdag, red.) var der rigtig mange mennesker på havnen - folk vil gerne ud!"

"Og fire ud af fem danskere siger de vil holde ferie i Danmark i år, det vil virkelig komme os til gavn og give ekstra omsætning. Jeg tror vi får en rigtig god sommer," lyder det optimistisk fra havnefogeden.

Han glæder sig også over, at det går rigtig godt med udlejningen af bådpladser:

"Vi har lejet 35 ekstra pladser ud i den nye lystbådehavn, så den nu er 2/3 fyldt op. Det er meget positivt. Det skaber mere liv, og den nye lystbådehavn er ved at blive en integreret del af havnen."

Krydstogt har en fremtid

Krydstogt-turismen ligger i øjeblikket totalt underdrejet som følge af covid19-pandemien.

Mens krydstogtskibene stadig sejlede, nåede flere at blive ramt af covid-19 udbrud med sygdom og dødsfald til følge.

Krydstogtgæster oplevede de rene mareridt, da de som følge af karantæne var indespærret i deres kahytter på ubestemt tid.

Har krydstogtturisme overhovedet en fremtid efter coronakrisen?

"Det ser svært ud for branchen i denne sommer. Men rederierne er optimistiske og siger, at krydstogtskibene nok skal komme ud at sejle igen. De tyske rederier er så småt ved at gøre klar," fortæller Søren Brink.

Krydser fingre

Denne sommer var planlagt et enkelt krydstogtbesøg i Hundested Havn af skibet Braemar fredag 17. juli.

"Det er endnu ikke aflyst, så vi har ikke opgivet håbet. Vi følger dagligt opdateringen af aflysninger på CruiseCopenhagen, men der er endnu ikke noget om dette cruise," fortæller Søren Brink og tilføjer.

"Indtil videre gør vi ikke noget, men vi kan hurtig gøre klar til anløb, hvis det bliver til noget."

Braemar er det krydstogtskib, som flest gange har lagt til i Hundested. Sommerens togt er med planlagt afgang fra Southampton i England den 10. juli.

Hundested Havn har p.t. ingen aftaler om krydstogtanløb i 2021, til gengæld er der allerede lavet aftaler for tre store skibe i 2022, oplyser havnefogeden.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?