31. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal skole valgt til udeskoleprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal skole valgt til udeskoleprojekt

Frederiksværk Skole Enghave er blandt 18 udvalgte skoler, som næste skoleår vil få støtte til at styrke undervisningen ude i naturen

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:47
Halsnæs Avis - 07. april 2016 kl. 00:00

FOLKESKOLE 10 minutters gang fra Frederiksværk Skole Enghave ligger et klasselokale med højt til loftet: Skoven.
Et shelter er base for den undervisning, som eleverne 'udsættes' for midt i naturen.
I efteråret 2014 var 3.B den første klasse, der med en ugentlig undervisningsdag i skoven prøvede kræfter med udeskole, hvor omgivelserne i naturen er faglig medspiller.
Siden har mange flere af skolens klasser haft undervisning i skoven.
Nu er skolen udvalgt til at deltage i tredje og sidste runde af Undervisningsministeriets projekt "Udvikling af Udeskole".
"Vi er rigtig glade for at være udvalgt. Det betyder, at vi i skoleåret 2016-17 får tilknyttet nogle udeskolekonsulenter, som er eksperter på området. Der er særligt inspirations- og undevisningmateriale, og lærerne får mulighed for at deltage i konferencer og workshops, der kan dygtiggøre dem yderligere," fortæller skoleleder Anna Birgitte Recinella og tilføjer:
"Det falder rigtig godt i tråd med, at kommunen har fokus på læring i naturen, f.eks. ved Hvide Klint, hvor der ved at blive etablere flere udendørs læringsrum."

Frederiksværk Skole Enghave skal prøve kræfter med udeskolens muligheder og arbejde systematisk med undervisning uden for klasseværelset, som en af 18 nyudnævnte demonstrationsskoler fra hele landet.
Når projektet er slut er det meningen, at andre skoler skal kunne trække på skolens erfaringer og søge inspiration og sparring.

"Frederiksværk Skole er blevet valgt til demonstrationsskole med den begrundelse, at deres tilgang til udeskolen tilgodeser elevernes forskellige måder at lære på. Jeg er stolt af det arbejde og de resultater, skolen indtil nu har opnået i deres udendørs læringsrum - og jeg er stolt af, at skolen er valgt til demonstrationsskole af ministeriet," siger Hanne Kjær Knudsen, formand for Udvalget for Skole, Familie og Børn.
"I Halsnæs er børn og unges faglighed, trivsel og udvikling i centrum. For at højne fagligheden kræver det en tilgang, som formår at skabe rammer for læring, der tilgodeser, at børn og unge er unikke, og motiveres og lærer på forskellige måder," siger Hanne Kjær Knudsen videre.

En undersøgelse fra projektet indtil nu viser, at udeskole kan gavne elevernes læring og skabe variation i elevernes læreprocesser. Desuden skaber udeskole øget bevægelse og trivsel hos eleverne.
Med de 18 nye demonstrationsskoler, vil der på landsplan blive i alt 63 demonstrationsskoler i udeskole, når hele projektet er slut.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?