14. juni 2021
"Regeringen har lyttet til os," jubler Peter Plant. Arkivfoto
"Regeringen har lyttet til os," jubler Peter Plant. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LAG-penge rulles tilbage: Mere til Halsnæs' ildsjæle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LAG-penge rulles tilbage: Mere til Halsnæs' ildsjæle

Flere penge til Halsnæs - omdiskuteret besparelse droppes

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:02
Halsnæs Avis - 10. oktober 2019 kl. 09:39

STØTTE "Regeringen har lyttet til os. Det er kun en uge siden at vi skrev til ministeren - og mindede om valgløfterne, nemlig at den urimelige besparelse som den tidligere regering gennemførte på 30% af LAG-ordningen i 2017 ville blive rullet tilbage. Og nu er det sket. Sådan," jubler den lokale LAG-formand Peter Plant efter meldingen om at den bebudede besparelse droppes.

Han fremhæver, at ordningen med de lokale aktionsgruppers (LAG) fordeling af støttemidler er en vigtig medspiller i udvikling af landdistrikterne.

"Det ved jeg noget om som formand for lokalrådet, Torup Ting, i Årets Landsby, Torup," tilføjer han, og der er da også tilført mange støttekroner til en stribe lokale ildsjæleprojekter via LAG-ordningen de seneste år, f.eks. cruisefaciliteter i Hundested, renovering af turbåden Frederikke, støtte til erhvervsvæksthuset Propellen, Naturcenter Auderød, Hundested Kino plus mange flere.

Der er i alt 26 lokale aktionsgrupper på tværs af landet, og her i regionen er LAG Halsnæs-Gribskov er en af de grupper, der står for den lokale udviklingsstrategi og prioritering af projekter.

Erhvervsminister Simon Kollerup føjer til: "Til trods for den åbenlyse værdi LAG-midlerne har for landdistrikterne i forhold til for eksempel at skabe og fastholde arbejdspladser i landdistrikterne, valgte V-regeringen i sin tid at beskære ordningen. Det er en helt skæv prioritering, hvis man er interesseret i vækst og udvikling i hele landet. Derfor har den nye regering besluttet at rulle besparelsen tilbage i 2020 og tilføre 30 millioner kroner til området i 2020."

Med LAG-midlerne får borgere, virksomheder og foreninger en økonomisk hånd til at udvikle det lokale erhvervsliv eller til at understøtte gode levevilkår i landdistrikterne og på de små øer. Regeringens tilbagerulning af midlerne betyder, at LAG Halsnæs-Gribskov og LAG Bornholm efter årsskiftet tilsammen får yderligere 1,56 mio. kroner, oplyser Erhvervsministeriet. /an

Hvor langt tror du Danmark når ved EM