29. september 2020
På blot ti minutter torsdag formiddag var der adskillige billister der overså skiltningen om gennemkørsel forbudt.
På blot ti minutter torsdag formiddag var der adskillige billister der overså skiltningen om gennemkørsel forbudt.
Foto: Thomas Quvang
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvaler og kaos i Peder Falster-svinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvaler og kaos i Peder Falster-svinget

Der er kun gennemkørsel for busser frem til november

Halsnæs Avis - 13. august 2020 kl. 13:24
Af Thomas Quvang

Det er blevet skrevet i flere omgang i Halsnæs Avis, ligesom der skiltes med omkørsel, at der fra onsdag 12. august ville blive lukket for gennemkørsel, med undtagelse af busser, i Peder Falster svinget i centrum af Frederiksværk.
Det er i forbindelse med udskiftning af broen, som forbinder Peder Falsters Vej og Nørregade, at der i de kommende måneder er spærret for gennemkørende trafik.

Alligevel afstedkom lukningen af vejen store trafikale kvaler og kaos onsdag eftermiddag, specielt ved krydset til Syrevej, hvor adskillige bilister og cyklister var i vildrede om, hvad der var rigtigt og forkert, men også udkørslen fra Allégade gav trafikale udfordringer.
Torsdag formiddag var Halsnæs Avis på 'inspektion' i svinget, og lad det bare være sagt med det samme: Havde bødeblokken været fremme, så var der hurtigt indtjent en dagsløn.

Det er kun busser der må køre igennem Peder Falster-svinget, og kommer man fra Allégade er det kun tilladt at svinge til venstre.

arrow Læs også: Indkørsel forbudt: Hov, det så jeg ikke!
Den går ikke!

Der er trafiklys, tydelig skiltning og der er stribet en busbane op, men alligvel var der på blot ti minutter adskillige bilister, der fulgte efter bussen rundt i svinget, eller 'sneg' sig igennem knudepunktet i centrum:

"Men den går altså ikke. Det er ikke noget som politiet ser gennem fingre med. Onsdag havde politiet en færdselsbetjent på stedet for at vejlede, og i dag (torsdag. -red) lægger jeg selv vejen forbi, der er gennemkørsel forbudt, med undtagelse af busser", siger Områdebetjent Søren Blach til Halsnæs Avis.

Så frem til arbejdet er færdigt til november, skal bilisterne følge skiltene med omkørsel eller finde alternative ruter, hvis man skal i bil mellem den nordlige og sydlige del af byen.

arrow Vejen er lukket i tre måneder
11. august 2020 kl. 12:06 Opdateret: kl. 12:06
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?